Jiří Weigl: Evropské pokrytectví versus evropská armáda

07.09.2016 15:14

Český premiér volá ve snaze zavděčit se kancléřce Merkelové po vytvoření evropské armády. Je to přeci jasné - Řecko ani Itálie své hranice nechrání, tudíž je evidentní, že musí nastoupit EU jako celek. Odevzdejme proto zajištění své bezpečnosti do rukou evropské armády.

Jiří Weigl: Evropské pokrytectví versus evropská armáda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

Problémem však není vojenská slabost Řecka či Itálie. Problém vůbec není v armádě. Problémem je vnucovaná představa, že existuje nějaké lidské právo na migraci a že je to azylový problém. Italské a řecké ozbrojené síly i všechny dosavadní evropské agentury jako Frontex proto vůbec uprchlíkům ve vstupu na evropskou pevninu nijak nebrání, ale naopak fungují jako síly vstup migrantů usnadňující (chrání je před úrazy a utopením, atd., tj. de facto organizují jejich bezpečný transport). Pro takové zadání žádnou evropskou armádu nepotřebujeme, naopak.

Příliv migrantů letos nezpomalily žádné evropské ozbrojené síly, ale dohoda s Tureckem – tj. de facto si EU najala Turecko, aby ony „ubohé oběti válek“, jimž přece musíme za každou cenu pomáhat, za nás chytali a nepouštěli je do Evropy. Lidská práva a solidarita najednou neplatí, „nezpochybnitelného“ práva žádat v EU o azyl zbaví migranty násilím (jak jinak) Turci a evropští politici dělají, že nic nevidí a ještě jim za to zaplatí.  Lidskoprávní pokrytectví – hlavní „hodnota“ současné EU – vítězí.

Itálii lze ochránit podobným způsobem - bez evropské armády - také. Stačí přece najmout si v severní Africe pořádnou bandu otrlých loupežníků, aby namísto Italů a Frontexu bránili evropské hranice stejně jako Turci Balkán.  Jednoduše je vrátí z jejich loděk zpět na africký břeh – což prý evropské síly kvůli lidským právům a mezinárodním dohodám dělat nemohou, a je po problému. Ostatní si to jistě brzy rozmyslí. To bude de facto obsahem „turecké“ dohody se státy severní Afriky, kterou navrhuje kancléřka Merkelová.

Evropskou armádu evidentně nepotřebujeme. Před migranty, ani žádnou jinou vnější hrozbou nás neochrání, nanejvýš může být jednou použita proti nám samotným. Namísto toho se zbavme lidskoprávního pokrytectví. Své hranice chraňme a migranty vracejme sami, bez kšeftů s orientálními diktátory. Brzy bude po problému.

Psáno pro IVK.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …