Jiří Weigl: Klimatická konference

14.12.2018 8:56

Příklad tzv. Migračního kompaktu, který na poslední chvíli naše vláda spolu s řadou dalších zemí odmítla podepsat, ukázal nepřijatelnou dosavadní praxi sjednávání a přijímání mezinárodních smluv dohod a na jejich základě vnucování signatářským státům povinností a závazků, o nichž jejich občané nic netuší.

Jiří Weigl: Klimatická konference
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

Jednání o obsahu takových mezinárodních dohod a závazků probíhají skrytě, netransparentně, zcela mimo jakoukoliv veřejnou debatu a jsou zcela v rukou aktivistických lobby skupin, jimž veřejná moc formulaci politiky státu přenechává a jde jim za zády veřejnosti na ruku.  Vlády se pouze pasivně podvolují tlaku těchto zájmových skupin, a tak se daří z nadnárodní úrovně vnucovat suverénním zemím agendy, které by ve vnitrostátní politice neměly šanci získat podporu občanů.

V těchto dnech probíhá jedna taková mezinárodní megaakce – 24. Konference OSN o změnách klimatu (COP24), která se koná v polských Katovicích. Očekává se, že jejím výsledkem má být další útok na finance států světa a svobodu jejich občanů pod heslem „poručíme větru dešti“ a zastavíme změny klimatu. Alarmistická kampaň jede na plné obrátky a hrozí přijetí cílů a závazků se zásadním dopadem na životy stamiliónů lidí. Naše země se těchto jednání účastní, nikdo však složení české delegace, její pozici vůči agendě a mandát jednání nezná.

Ptáme se proto otevřeně:

  • Kdo reprezentuje Českou republiku na konferenci COP24 v Katovicích?
  • Jaký má česká delegace mandát pro jednání?
  • Kdy bude vláda veřejně informovat občany ČR o výsledcích jednání, o svém postupu a přípaqdných závazcích, které za nás na tomto jednání přijala?

Jiří Weigl

Převzato z webových stránek Institutu Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…