Jiří Weigl: Zrušení víz s Tureckem a Ukrajinou – otevření dveří neomezené migraci

27.04.2016 16:00

Zavedení bezvízového styku s Tureckem a Ukrajinou, které kancléřka Merkelová a vedení EU zuřivě prosazují, ukazuje, že zesílení, a nikoliv zeslabení migrace do Evropy je skutečným cílem jejich politiky.

Jiří Weigl: Zrušení víz s Tureckem a Ukrajinou – otevření dveří neomezené migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výkonný ředitel IVK Jiří Weigl

Svou podstatou je to skutečně absurdní kafkovský krok – problém ilegální migrace vyřešit její legalizací. Evropští politici tím otevřeně ukazují, jak nám pokrytecky lžou. O solidaritu a pomoc bližním jim jde až na posledním místě. Jde jim jen o potlačování evropských národních států, jemuž má napomoci cynické obchodování migranty se sousedními režimy.

Turecku by se bezvízovým stykem otevřela šance vyřešit své problémy s Kurdy a migranty jejich legálním odsunem do EU a na zbídačelé a rozvrácené pomajdanské Ukrajině by šanci odejít hledat štěstí na západ nepochybně využily milióny lidí. Tureckým a ukrajinským zkorumpovaným úřadům by se otevřel nový nesmírně lukrativní zdroj příjmů – prodej vlastního občanství, které otevírá legální cestu do EU, zájemcům z celého světa.

To všechno Merkelová a její bruselští podřízení samozřejmě vědí. Stejně dobře vědí, že evropská veřejnost si myslí pravý opak a odmítá to. Přesto s námi se všemi hrají tuto ostudnou hru. Jejich míra opovržení vlastními spoluobčany a voliči nemůže být větší. Netrpme to.

Autor je spoluzakladatelem Institutu Václava Klause a bývalý kancléř prezidenta republiky.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …