John Bok: Zpráva státního zastupitelství posloužila ke zpochybňování důvěryhodnosti policie a GIBS

21.07.2016 10:43

Spolek Šalamoun se seznámil s obsahem Zprávy o činnosti státního zastupitelství za rok 2015, vydané 23. června 2016 s¨podpisem nejvyššího státního zástupce JUDr. Pavla Zemana, a na ni navazujících článků na České justici a v některých denících, obsahujících sdělení, že prorůstání zločinu do struktur policie znemožňuje boj s trestnou činností.

John Bok: Zpráva státního zastupitelství posloužila ke zpochybňování důvěryhodnosti policie a GIBS
Foto: Hans Štembera
Popisek: John Bok, šéf spolku Šalamoun

Toto sdělení je ve Zprávě uvedeno a rozvedeno drobným tiskem v šesti řádcích jako informace s původem od Vrchního státního zastupitelst ví v Olomouci . Zpráva Nejvyššího státního zastupitelství tak posloužila jako základ pro mediální zpochybňování důvěryhodnosti Policie ČR a Generální inspek ce bezpečnost n ích sborů.

Obsah sdělení je nesmírně závažný. Pokud by byl pravdiv ý , znamenal o by to , že došlo k vážnému ohrožení vnitřní bezpečnosti státu, a ve Zprávě bychom pak postrádali vysvětlení, proč státní zastupitelství přichází s informací tak pozdě a z da a jaká opatření byla přijata k nápravě nežádoucího stavu. Není - li zpráva pravdivá, je neodpovědným ostouzením Policie ČR a Generální inspekce bezpečnostních sborů. Její uveřejnění by mohlo vyvolat paniku mezi obyvatelstvem.

Informace z apadá do linie excesů Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, které se od pověstné „ realizace “ na Úřadě vlády v noci 13. června 2013 trvale profiluje jako speciální útvar pro zasahování v přípa dech s politickými souvislostmi, popř. namířených proti vysokým představitelům státní správy , a to na celém území České republiky bez ohledu na jeho vymezenou územní působnost. Za těchto okolností považujeme p odpis nejvyššího státního zástupce pod takto formulovaným sdělením za projev jeho n eodpovědnosti a nezpůsobilosti čelit excesům v činnosti státního zastupitelství. Soudíme, že JUDr. Pavel Zeman se po slibných začátcích vyčerpal a nedostává se mu sil na účinné řízení soustavy.

Proto jsme dopis em z 15. července 2016 vyzvali předsedu vlády Mgr. Bohuslava Sobotku k odvolání JUDr. Pavla Zemana z funkce nejvyššího státního zástupce. Nepopíráme tím odborné kvality JUDr. Pavla Zemana a jeho použitelnost na jiném místě. Změna působiště prospěje stát u, státnímu zastupitelství i jemu samému.

Za spolek Šalamoun:

John Bok
předseda spolku Šalamoun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…