Josef Havránek: Václav Klaus - nepropadejme panice!

21.04.2011 10:35

Pan prezident se vrátil z návštěvy Liberecka plný optimismu. Po inspekci dvou libereckých škol směle tvrdí, že mladá generace je v pořádku...

Josef Havránek: Václav Klaus - nepropadejme panice!

Což o to, když se někdy zastavím v místní školce, také mně občas přepadá ve společnosti těch krásných, hravých, upřímně roztomilých dětiček, báječná pohoda, takový intenzivní optimismus.

Krapet horší to už potom bývá při občasných střetech s žáky základních a středních škol. I když pominu tu příšernou pubertu, mé pocity bývají v tom lepším případě takové ambivalentní, rozhodně bych se  tedy až tak nerozplýval, v těch závěrech o kvalitách mladé generaci.

Panu prezidentovi ale rozumím. On už přece - jenom z  podstaty vykonávané  funkce, má jakési poslání - nemůže věčně jen brblat, jako ostatní spoluobčané - musí také vyvolávat i nějaké pozitivní vize - naděje do budoucna.

Děti se k tomu docela hodí, zvláště pak, když moc jiného - nadějného nelze nabídnout. Když prokazatelně, ty starší generace..., kulantně řečeno, za moc nestojí, že pane prezidente?!

Snad tohle   zneužívání mladé generace není  zase nějaká  nová, rafinovaná forma pedofílie...

Nepřehlédněte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…