Josef Ježek: O České televizi trochu jinak

18.12.2018 11:18

Je pozdní večer. Z kanálu ČT art na mne útočí slavné melodie českého hitmakera Karla Svobody. 19. prosince by se dožil osmdesáti let. On sám se svým životem naložil poněkud jinak. Odešel a zůstaly jenom jeho evergreeny.

Josef Ježek: O České televizi trochu jinak
Foto: ODS
Popisek: Josef Ježek

Tenhle TV kanál mám rád. Neprodukuje žádné soap opery, nabídka jeho hudby na letošní vánoce je přímo skvělá. V podobné oblibě mám i ČT 2.

Česká televize je medium veřejnoprávní. Platíme si ji z našich koncesionářských poplatků. Proto pro mne zůstává záhadou, existence některý programových titulů. Přední místo v této galerii zaujímá Máte slovo s Michaelou Jílkovou. Může mi někdo vysvětlit, co tento publicistický blábol přináší divákům? Moderátorka předvádějící své excentristické róby, účastníci diskuse překřikující jeden druhého, publikum mnohdy podobné tomu na fotbale. A témata typu Jsou ještě vánoce svátky klidu? No nejsou, zvláště když dávají pořad Máte slovo.

O moc lépe na tom nejsou Otázky Václava Moravce, kde mám pocit, že ten nejdůležitější ve studii je moderátor. Proč nám musí kazit dvě hodiny právě nedělního oběda mi moc jasné není, stejně jako proč musí být vysílán z prostor žižkovské televizní věže, a ne z normálního studia. A aby toho nebylo dost, tak mu ještě přidáme pořad Fokus na ČT 24. Někteří jedinci si, zdá se, už Českou televizi zprivatizovali.

Mohl by to být podnět pro vedoucí pracovníky televizního managementu nebo pro Radu České televize. Ale není. Oni jsou jistě spokojeni. Zavřou nám ústa Star dance a je to.

Těm, kteří jsou s těmito programy spokojeni, se omlouvám. A nám nespokojeným zbývá jediné. Vzít ovladač a – vypnout.

Přeji vám požehnané Vánoce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…