Josef Ježek: Příklady táhnou

13.08.2016 11:40

Server EuroZprávy.cz přinesl informaci o tom, že úřady švédského města Norrtälje (jedná se o předměstí Stockholmu) požádaly občany, aby poskytli své domy nové příchozím migrantům. Leták s touto žádostí byl distribuován přímo do schránek domů. Ředitel sociálních služeb v oblasti, pan Ali Rashidi (už podle jména je jasně patrné že je to plavovlasý Švéd severského typu), řekl novinám, že „určitě existuje mnoho domů a pokojů, které lze pronajmout na zimu. My potřebujeme ubytovací kapacity“. Pokud se jedná o placení nájemného, tak to by neměl být problém, neboť „uprchlíci získali podporu od úřadu práce, a proto by měli mít dost financí, aby platili nájemné“. (Švédští plátci daní musí být nadšení).

Josef Ježek: Příklady táhnou
Foto: ODS
Popisek: Josef Ježek

Doposud žije cca 60 uprchlíků v nově vybudovaném modulovém bydlení, ale to jim nevyhovuje, neboť počítali s tím, že získají vlastní stálé byty, a ne že budou sdílet kuchyň s jinými migranty. Proto se zhruba 30 z nich rozhodlo, že nadále nechtějí žít v těchto podmínkách. Zástupci migrantů varovali, že zklamání nad otázkou bydlení způsobilo některým z nich depresi a dokonce prý i myšlenky na sebevraždu!

Člověk nevěří vlastním očím. Tohle skutečně není žádný hoax, ale zpráva z 10. srpna. Je možné, že k dnešnímu datu už některý z těch ubohých běženců psychicky nevydržel a sáhl si na život. Švédsko by mělo nad  čím truchlit.  Možná se vám to zdá  cynické, ale je to tak. Spíš je však reálnější, že někdo z těch „frustrovaných“ vezme mačetu a napadne nevinného chodce na ulici, a nebo sedne do náklaďáku a rozjede se po chodníku proti nic netušícím chodcům. Tak přece mainstreamová media se nás snaží informovat o pachatelích teroristických útoků v minulých dnech. Neviňátka, kterým většinová společnost v depresi nepomohla a kterým došel Rohypnol.

Někdo řekne, to je ve Švédsku. Ale příklady táhnou. Existuje nezisková nevládní organizace (jedna z mnoha desítek) s názvem Sdružení pro migraci a internaci. Jeho ředitelkou je jistá Magdalena Faltová. Ta nám v pořadu HydePark ČT24 v minulém roce sdělovala, že uprchlíci neohrožují evropské sociální systémy a že umístění uprchlíků do českých rodin je jedna z nejlepších cest integrace. (A pak se ptáme, kam na ty nápady Švédové chodí). A ještě podotkla, že se musíme ve prospěch migrantů vzdát našeho poměrně vysokého životního standardu, což nás posune k jiným hodnotám, než je majetek.

Onen posun k jiným hodnotám mne zaujal. Tak jsem si dal trochu práce a ejhle: Tahle neziskovka, jíž je ta dáma šéfkou, měla v roce 215 příjem 8,127.081 Kč. Z čeho? No třeba 1,026 mio od Evropského integračního fondu, 1,29 mio od pražského magistrátu, 0,714 mio od Evropské komise, 1,42 mio od Nadace rozvoje občanské společnosti a hlavně 3,12 mio od tzv. Norských fondů. (Řeknu vám, na tom severu fakt nevědí co s prachama). Tohle všechno se dá vyčíst z jejich výroční zprávy. Zajímavá je však i stránka výdajová: Pro 26 zaměstnanců sdružení + 6 členů správní a 3 členy dozorčí rady (tam se vyskytuje i exministr Jan Ruml) bylo vyplaceno 5,225 milionu mzdových nákladů, k tomu 1,645 mio odvodů na sociální a zdravotní a 1,282 mio za ostatní služby, pánbůh ví jaké. Celkem tedy 8,152 milionu korun. Kolikpak nám zbylo na onu migraci a integraci? No ho…dně málo, spíše nic, že? Hlavně že došlo k posunu k jiným hodnotám. Situace za rok 2014 byla obdobná.

Gangy pašeráků, kteří organizují  přesuny migrantů do Evropy, vydělávají na tomto byznysu miliardy dolarů. Tenhle kšeft je prý výnosnější než obchod s bílým masem nebo s drogami. Neziskové organizace v Evropě, ale hlavně u nás, rychle pochopily, že tohle je zlatá žíla, kterou je třeba vytěžit. Tam, kde je 1,5 milionu běženců, to ještě dovedu pochopit. Ale s našimi počty? A to jsem uvedl jen jeden příklad z několika desítek.

Podle posledního průzkumu věří úspěšné integraci těchto lidé např. jen 22% Francouzů. V  Německu je o nezdaru integrace přesvědčeno 51 % obyvatel. Nás průzkum nezaznamenal. Navzdory těmto faktům však miliony peněz mizí v černých dírách různých „lidsko-právních“ a jiných organizací. Tak welcome in Europa! Jsme tu přece pro vás! A nebo pro sebe?

P.S. Ona nám to „královna uprchlíků“ Angela při své návštěvě v Česku 25. 8. třeba všechno vysvětlí!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…