Josef Ježek: Přituhuje!

09.01.2017 13:02

Sibiřské počasí, které s nástupem nového roku zasáhlo prakticky celou Evropu, nás překvapilo. V posledních létech jsme nebyli na podobné ataky zimy zvyklí. Věrozvěstům klimatického oteplování podobné počasí jaksi nehraje podle jejich not. Agentury zatím hlásí (dnes v pondělí 9.1.) šest mrtvých v Česku, deset v Polsku, šest obětí mrazů v Itálii a dalších pět na Ukrajině. Ti nezaevidovaní mrtví se nepočítají. V Německu navíc byla část baltského pobřeží postižena záplavami a bouřlivými vlnami, které zničily pláže na Usedomu i jinde. Prostě přituhuje!

Josef Ježek: Přituhuje!
Foto: ODS
Popisek: Josef Ježek

Byla léta, kdy tohle počasí bylo pravidelnou součástí zimních měsíců. Rudé právo nás pravidelně informovalo o stovkách zamrzlých vagonů se sovětskou železnou rudou na Ostravsku, o dalších stovkách vagonů se zamrzlým uhlím po celé republice. Důsledek toho bylo omezení výroby v ostravských hutích a uhelné prázdniny ve školách, které neměly čím topit. Jako dětem nám to až tolik nevadilo. V pozdějších létech jako pracovník České pojišťovny jsem věděl, že až tahle mrazivá vlna opadne, přijde kalamita v podobě škod na potrubí prasklých mrazem. Jak známo, ty se projeví vždycky až po oblevě. Až přestane přituhovat.

Přituhuje nejen v počasí, ale i na politické scéně. S novým rokem vznikl na vnitru nový útvar. Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám. Jeho cílem je prý boj s dezinformacemi v kyberprostoru.  Pan ministr Chovanec nám jeho funkci osvětlil těmito slovy: „Cílem útvaru má být především boj s tzv. hybridními hrozbami, jež se podle vnitra projevují proruskými aktivitami některých českých webů, kritikou Evropské unie, nepravdivými zprávami o migrační krizi a dalšími druhy extremismu.“ Pokud si to přeložím, tak šíření kritických informací o Evropské unii a pravdivé informování o věcech spojených s migranty je druh extremismu. V tom případě jsem extremista a mohu jenom čekat, kdy se stanu terčem těch nově zřízených kyberfízlů.

Pravda je jiná. Jak napsal šéfredaktor jistého týdeníku, reflexujícího dění na naší politické, společenské i kulturní scéně. Podstatou tohoto „ministerstva pravdy“  je jedno: „Hanobit, zastrašovat  a kriminalizovat ty, jejichž informace a názory nejsou v souladu s oficiální politickokorektní propagandou“. Zatímco jsme denně krmeni zprávami o hybridní válce, kterou zosobněné zlo jménem Putin vede nejen proti nám, ale proti celému světu, tak naše vláda  vede hybridní válku  proti vlastnímu obyvatelstvu. A o tom to celé vlastně je.

Přituhuje. Zatímco doma děláme ramena,  v Evropské unii se přisíráme k onomu proudu, který zavání eurofederalismem. Naše vláda je postižena obsesí kontrolních, šmírujících, dohlížecích a regulujících mechanismů, proti nimž slavný Orwell se svými vizemi byl úplný amatér. A je jedno, jestli je pod nimi podepsán Sobotka nebo Babiš. O tom také budou volby, které se odehrají na podzim tohoto roku. Někdo řekne, že ten termín je ještě daleko.  Je to pravda, ale už teď přituhuje!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla