Josef Provazník: Brexitu a Trumpovi fandí jen agenti Kremlu?

07.11.2016 20:15

Je to "starej, nevzdělanej, venkovskej balík, co furt lemtá laciné pivo z Lídlu, čumí na novácký seriál Ulice a žere Putina" Poznáváte ho?

Josef Provazník: Brexitu a Trumpovi fandí jen agenti Kremlu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Možná ano, protože tato charakteristická může sedět přesně na vás. Aspoň to tvrdí různé sociologické průzkumy, byť vaší charakteristiku popisují poněkud diplomatičtěji. Čím jste si vysloužili být zařazeni do kategorie "primitiv"? Stačí, abyste sdíleli postoje Britů, kteří v referendu hlasovali pro brexit a Američanů, kteří se chystají v prezidentských volbách volit Donalda Trumpa.

Je přece nad slunce jasné, že "mladý a vzdělaný městský intelektuál" by nic takového neudělal. Ten se přece hrdě hlásí k Evropské unii a jejím regulacím, dotacím, multikulturalismu, omylům při řešení řecké, ukrajinské i migrační krize a vůbec celému tomu modernímu socialismu 21. století, jež je současným bruselským pseudo(j)elitám vlastní.

Stejně tak každý mladý a úspěšný vzdělanec plně podporuje Hillary Clintonovou, která je (aspoň na veřejnosti) přísně politicky korektní, nikoho neuráží a nikomu nikdy nesahala pod sukni. To je přece nejdůležitější a nějaké pomluvy související se smazanými emaily, přijímáním peněz od Saúdské Arábie a dalších států v době jejího působení v čele ministerstva zahraničí, inteligenta nerozhází.

A pokud jste pro brexit a Trumpa, tak je tu ještě jedna hodně odpudivá záležitost. No, nesmějte se a nešklebte, jako nějací venkovští balíci a vezměte aspoň jednou ve svém zbytečném životě rozum do hrsti. Když schvalujete odchod Velké Británie z Evropské unie a volili byste Trumpa, tak přece držíte zákonitě palce i ruskému prezidentu Putinovi. No fuj, vy odporní agenti Kremlu!

Naposledy jsem se výše uvedené dozvěděl v rozhovoru jakési blonďaté nanynky se sociologem Janem Herzmannem na serveru Seznam.cz. Je to stále stejné. Pokud lidé nevolí podle doporučení médií a "elit,  automaticky se přičítá takové rozhodnutí jejich  hlouposti, nevzdělanosti, neinformovanosti, vyššímu věku a bydlišti na venkově. Ale co, kdysi dělali hlupáka i z Ronalda Reagana. Pro hloupého každý hloupý, jak praví staré přísloví.

Mediální hysterie nezná hranic

Zažili jsme to po brexitu a teď se to samé děje ještě před tím, než američtí voliči rozhodnou o příštím prezidentovi své země. Přitom drtivá většina lidí, kteří se ušklíbají nad Trumpem a horují nad Clintonovou, neví vůbec nic o jejích názorech. Mám pár známých, o kterých bezpeční vím, že se jim protiví multikulti i politická korektnost, ale přesto se hrdě hlásí ke Clintonové.

Když chcete vypadat moudře a erudovaně, volíte Clintonovou. Naopak Trump je idolem vesnických křupanů, kteří by chtěli stahovat kůži z černochů a muslimů. Trump je americkými i tuzemskými médií líčen závistivými komentátory jako naprostý blbeček, který si sám dojde sotva na záchod. Co na tom, že dokázal vydělat stovky milionů dolarů, dává práci stovkám či tisícům lidí a navzdory nepřízni republikánů, donátorů i médií dokázal dojít až do finále prezidentských voleb?

Šéfredaktor serveru Svobodneforum.cz Pavel Šafr, který v minulosti nevedl snad jen pánský časopis Leo a Mateřídoušku, se dokonce nechal slyšet, že "po Trumpově zvolení touží všechny stupidní, autoritativní a buranské síly světa". Mediální hysterie skutečně nebere konce. Kdo fandí Trumpovi, je prostě frustrovaný zkrachovanec, kdo volí pokryteckou a ¨zkorumpovanou Clintonovou, je borec:-)

V případě brexitu věštila hysterická média a bruselské elity Velké Británii chaos, ekonomický propad a naprostou beznaděj. Nic takového se nestalo. A konec světa nepřijde ani s vítězství Trump ve Spojených státech či Hofera v Rakousko. Stejně jako nenastane Argamedon, když příští rok obhájí svůj prezidentský post Miloš Zeman. Tedy, možná nastane, ale jen pro ty, kteří nerespektují demokratický systém a povyšují se nad své spoluobčany. 

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty