Josef Provazník: "Bulvárník" Pavel Novotný si uřízl pěknou ostudu

07.11.2016 14:16

Bývalý šéfredaktor bulvárního plátku Extra a zastupitel za ODS v Praze-Řeporyjích dává rád na odiv svůj údajně vysoký intelekt.

Josef Provazník: "Bulvárník" Pavel Novotný si uřízl pěknou ostudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

V rozhovorech pro média se obvykle chová Novotný značně arogantně a hrubě. Jeho příspěvek ve facebookové diskuzi ODS však naznačuje, že ne jím tolik kritizované "tupé masy", ale především on sám žije dost mimo realitu.

Tématem diskuze bylo oznámení prezidentského kandidáta Michaela Horáčka, ve kterém prozradil jména osobností, které by rád viděl ve svém týmu. Mimo Jana Urbana, Magdy Vášáryové jmenoval také Petra Koláře, tedy bývalého velvyslance ČR v Rusku, Irsku a Spojených státech. Bulvárem popletený Novotný si však myslel, že jde o zpěváka Petra Koláře.

Bývalý vekslák a podporovatel Bursíková LESu Horáček není žádný velký filozof, ale myslet si, že by si chtěl vzít na Hrad zpěváka Koláře, tak na to může přijít skutečně jen člověk typu Novotného. Ten jinak hýří sebevědomím a např. v srpnovém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz nazval jejich čtenáře v posměšném tónu "jitrnicemi a xenofoby, kteří jsou rádi, když si naladí Primu Love".

Novotný se v posledních měsících "udělal" zejména v tématu migrační krize. V pozitivním duchu se píše o migrantech i na jeho dřívější štaci, bulvárním plátku Extra, který se tak chce patrně vykoupit za své pronásledování a skandalizování českých celebrit. Jeho podpora uprchlíků je však natolik naivní a okatá, že jí stejně nikdo neveří. Snad jenom čtenáři Extra.cz, kteří si sami dokážou sotva zavázat tkaničky u bot.

Často provokující Novotný sice káže o morálce a vysmívá se obavám obyčejných lidí z islámu, ale sám má přitom hodně másla na hlavě. Mnozí kladli právě Novotného hyenismu a honbě za senzacemi za vinu sebevraždu zpěvačky Ivety Bartošové. Bulvární plátek Extra.cz Bartošovou skutečně pronásledoval jako štvanou zvěř. Až se mu konečně podařilo dosáhnout svého...

Loni v březnu dokonce stanul Novotný před soudem, kam jej pohnal herec Ondřej Vetchý. Nakonec vysoudil na již zaniklém bulvárním plátku Spy 700 000 Kč za to, že v roce 2013 vydával jeho manželku za milenku. A hádejte, kdo tehdy Spy šéfredaktoroval? No přece "nositel vyšší morálky" Pavel Novotný, někdy nazývaný také jako "protekční spratek".

Myslím, že by si vedení ODS mělo udělat doma pořádek a Novotného se co nejdříve zbavit. Pokud má právě on reprezentovat "novou ODS", tak je to hodně velký omyl, proti kterému se i slabý Petr Fiala v čele strany a dezorientovaná Miroslava Němcová coby nejviditelnější tvář partaje v médiích, jeví jako vlastně velmi smysluplná varianta. 

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…