Josef Provazník: Okázalé kojení na veřejnosti je otázkou soudnosti. Markéta Šichtařová se tentokrát mýlí

05.07.2017 7:35

Hned v úvodu bych chtěl napsat, že Markétě Šichtařové fandím a stran Evropské unie, Ruska, občanské války na Ukrajině, ekonomické krize v Řecku, Donalda Trumpa atd mám stejný názor. Rád a zhusta si její texty vypůjčuji na server ePortál.cz a na své bývalé sousedce z paneláku na Jižním Městě vedle erudovanosti a schopnosti vystihnout problém, oceňují také smysl pro humor. Mezi ženami nepříliš častý.

Josef Provazník: Okázalé kojení na veřejnosti je otázkou soudnosti. Markéta Šichtařová se tentokrát mýlí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

V podstatě se s Markétou neshodnu z témat, která ona sama akcentuje, jedině na domácích porodech a okázalém ukazování se při kojení na veřejnosti. Právě k této, pro mě nepochopitelné kratochvíli, jsem před několika dny na svém facebookovém profilu publikoval nepříliš lichotivý komentář, který zaznamenal velký ohlas. Většina názorů byla souhlasných, ale samozřejmě nikoli beze zbytku.

Pozastavoval jsem se ne nad samotným kojením na veřejnosti, ale focením si při této jinak bohulibé činnost a následném sdílení fotek na sociálních sítích. Někteří diskutéři mají problém se psaným textem, takže mě obviňovali z toho, že jsem prudérní, netolerantní atd. Markéta (bohužel) ve svém pátečním textu zašla ještě mnohem dál. Obhajobu sdílení své fotky při kojení založila na tom, že tak vlastně bojuje proti politické korektnosti a islámu.

Ačkoli jsou v jiných případech její argumenty logické a k věci, tentokrát střelila Markéta vedle. Tady jde přece jen a jen o intimitu a soudnost a nikoli o to, že jsou kritici okázalého kojení na veřejnosti pruderní, nepřející, netolerantní a oškliví se jim přirozenost. Já ani nikdo ostatní přece nechceme zakazovat kojení na veřejnosti, jak mě někteří nepřímo obviňovali v diskuzi pod mým facebookovým komentářem.

Posadit se doprostřed restaurace, vyvalit svá ňadra a všem na očích začít kojit a ještě se u toho fotit, to je prostě bizarní. Takový člověk prostě ztratil soudnost. To přece není žádná součást naší kultury, jak trochu hystericky argumentuje Markéta. Kojení je intimní a přirozená záležitost, což je samozřejmě i soulož. Přesto si většina z nás dopřává pohlavního styku v soukromí a stranou pozornosti veřejnosti.

Doufám, že ještě nejsme tak daleko jako v Austrálii. Jakási „zelená“ senátorka hovořila před poslanci a zároveň u toho kojila. Nevím, proč tak učinila, ale takové chování je přece vůči tomu malému děcku i všem okolo nanejvýš neomalené a stejně tak trapné. Skutečně se nechci dožít toho, aby své „mateřství“ dávaly stejně militantním způsobem na odiv i ženy u nás.

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…