Josef Provazník: To vážně voličům stačí říct, že jste slušňák?

30.10.2017 7:33

Já ODS kritizuji až dost. Ale teď už se mi zdá vážně přehnané vyčítat jí takovým způsobem, že nejde do koalice s ANO.

Josef Provazník: To vážně voličům stačí říct, že jste slušňák?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Však oni jsou politici taky lidi z masa a kostí, ne? A já si nedovedu představit, jak bych třeba po lidské stránce spolupracoval s "hádavou domovnicí" Babišem.

A navíc jen s 11% v zádech. Druhá věc je, proč ODS získala tak málo a proč se z toho někteří členové přesto až skoro radují. Polepšení si v porovnáni s minulými volbami o 3,5 až 4% nic není. Však Piráti dokázali posílat asi o 8%. Nikdo zatím navíc přesně neví, co zatím lehkým nárůstem stojí.

Je to fakt zrovna osobnost Petr Fiala a skutečnost, že "voliči přicházejí k rozumu"? Vážně voličům stačí říct, že jste slušňák a oni už to pak sázejí do volebních uren jak na koníčky v Chuchli? Ale chápu tu opatrnost, s Fialou by jistě pár voličů, třeba Tomáš Cikrt, odešlo.

Odešli by ti "slušňáci". Ti, o kterých hezky píšou i levičáci Honzejk, Palata nebo Tabery. Ti, kteří mají zatemnělý mozek nenávistí ke Klausům. Ti, kteří věří, že jsou oba agenti Kremlu a populisti. Ti, kteří chtějí, na oko, reformovat EU. Ti, kteří pořádají slavnostní akce k výstavbě laviček Václav Havla.

Ale místo nich by třeba pak mohli přijít pravičáci....normální a standardní pravičáci. Jo!

Josef Provazník

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …