Josef Toman proti lithiovému tunelu: Okradení nás všech?

23.06.2017 7:32

Z těžby lithia dostane stát 2% tržní ceny a tato % jsou zmražena na 5 let, přestože cena lithia, kvůli elektromobilům bude stále narůstat. Zásoby lithia v Krušných horách mají hodnotu přibližně 3 biliony Kč, při současných cenách. Během nedlouhé doby ta cena bude dvojnásobná.

Josef Toman proti lithiovému tunelu: Okradení nás všech?
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

To znamená 6 bilionů Kč, neboli 600.000 Kč na občana, což dělá 2,4 miliony na rodinu se 2 dětmi. Polovina té částky by mohl být čistý zisk, kdyby těžil stát a prodával ve správnou dobu za správnou cenu. Tomuhle zkorumpovanému státu ale stačí namísto 50% zisku pouze 2% zisku ze současné tržní ceny, neboli 1% z budoucí tržní ceny.

To znamená, že namísto 300.000 na osobu a 1,2 milionů na 4 člennou rodinu se spokojí s tím, že na ně vyjde 50x méně, neboli 6.000 Kč na osobu či 24.000 na 4 člennou rodinu. Jakou roli v tomto největším tunelu v historii ČR hrají úplatky, nevíme. Jistě nás ujistí, že žádnou. Jedním ze zdrojů o lithiu, z kterého je zde čerpáno, je ZDE a netvrdíme, že počty jsou absolutně přesné, ale řádově správné určitě jsou. Kdybychom měli vlasteneckou vládu, za zisky z lithia by si každá česká 4 členná rodina mohla koupit malý byt. Za této vlády si bude moci místo toho koupit staré vadné rezavé auto.

A když si uvědomíme, jak jsou lithium a jeho těžba toxickými, je možné, že ty 2 procenta ani nestačí na pokrytí škod na zdraví, životech, zničeném životním prostředí, zabitých rybách v řekách, apod. Mrkněte, jak se lidé bouří v Tibetu proti těžbě lithia, jeho toxicitě, apod.

Petici napsal Josef Toman, kandidát na prezidenta, www.JosefToman.cz

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…