Karel Fiedler: Proč „reforma“ Nečasovy vlády nemá a nemůže mít podporu občanů?

07.01.2012 10:24

K podpoře Holešovské výzvy?

Karel Fiedler: Proč „reforma“ Nečasovy vlády nemá a nemůže mít podporu občanů?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

Jednoduchá a jasná otázka, na kterou lze (bohužel), jednoduše a jasně odpovědět.... Protože tato „reforma“ není žádnou reformou, ale pouze prostým zdražováním na pokrytí stále početně i objemově rostoucích finačních skandálů a krádeží, nepotřebných výdajů, plýtvání a korupce. Neříkám tu žádné objevné sdělení, je to jen prostě a jednoduše řečeno to, co si myslí velká většina silně nespokojených občanů ( zjednodušeně se dá říci, že podle posledního prosincového průzkumu veřejného mínění, které prezentovala média, o důvěře ve vládu, je to mínění přibližně 84 % občanů ). Tedy také to, co mírněji i velmi razatně prezentují ve svých příspěvcích na stránkách Holešovské výzvy její stoupenci.

Tato „reforma“ pouze škrtá a redukuje některé výdajové položky ( což se zdánlivě, nebo v některých případech, může jevit správným počinem ) a zvyšuje příjmy ( pro občany výdaje ) zvyšováním daní a tím i cen a zaváděním nových poplatků, nebo zvyšování těch stávajících.

Vysokými cenami  a vysokými náklady ždímaný občan ( za drahé nájmy, drahé energie, nemravně vysoké bankovní poplatky, velmi drahý provoz státu, státních úřadů a přebujelých, neefktivních a zbytečných úředníků a spoustou jiných nákladů a výdajů ) však marně postrádá alespoň náznak snahy o zalepeních nebo odstranění děr plýtvání, předražených státních zakázek, podvodů se státním majetkem a financemi, redukování nesmyslně přebujelé státní správy, omezení nebo vyloučení marnotratných výdajů, ale především neuvěřitelně nabubřelé korupce....a v tomto výčtu by bylo možné dále pokračovat, vždyť se s plýtváním a zlodějnami setkáváme až neuvěřitelně často a denně.

Zatímco zdravotně postiženým občanům se krátí příspěvky na pro ně životně důležité potřeby a  pomůcky a někteří rodiče musejí potupně doslova žebrat o příspěvky a sbírky  na drahou léčbu pro své děti a příbuzné na záchranu jejich života, jinde „tečou“ miliony, stamiliony a miliardy za předražené armádní a státní zakázky, za zbytečné provize pochybným zprostředkovatelům a lobistům ( neumím přijmout jiný význam slova „lobista“ než „korupčník“...), nebo třeba za doslova neuvěřitelně drahé zalévání kytiček na ministerstvu. A v tomto výčtu případů, kdy státní peníze ( peníze nás daňových poplatníků ), „tečou“ známo či neznámo kam, by bylo možno hodně dlouho pokračovat...  

Za těchto okolností je doslova naivitou od naší („naší“?) vlády, plné skandalizovaných osob, které si s korupcí doslova podávají ruce, se domnívat, že její pseudoreforma by vůbec nějakou podporu mohla mít ...   Nesoudnost a nestoudnost této vlády je doslova alarmující !

Jenže, jak vlastně všichni stoupenci naší Holešovské výzvy, ve svých příspěvcích na stránkách  výzvy uvádějí, nejde vůbec jen o odstranění této vlády, ale odstranění celé „dlouhodobé“ garnitury současných „profesionálních“ politiků a také prezidenta, který neumí rozlišit „čisté“ a „špinavé“ peníze a zřejmě neumí rozlišit i více...

Proč podporuji Holešovskou výzvu?

Protože mi není lhostejný osud naší země a tím i budoucnost mých dětí.

Protože mám velmi vážné obavy, že když slušní a inteligentní lidé budou i nadále stejně pasivní,
a budou stále nečinně přihlížet blamáži, neschopnosti, nesoudnosti a bezcharakternosti stávající vlády a politických garnitur ( jakékoliv „politické barvy“ ) narůstající nespokojenost, deziluze a bezvýchodnost občanů-voličů by je mohla znovu přivést do pochybné volební náruče zubatého srpu a rezavého kladiva a to ve větší míře, než dosud... Opusťme svoji pasivitu a postarejme se sami o SVÉ věci lépe! -  než nám ti současní politici rozkradou, nechají rozkrást, nebo přivedou náš stát k finančnímu nebo společenskému bankrotu úplně.

Ing. Karel Fiedler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…