Karel Januška: Dvojí metr ministra spravedlnosti

16.06.2016 12:21

V souvislosti s výpovědí policisty Šlachty ministr spravedlnosti prohlásil, že podá demisi. Státní úředník policie Šlachta nepochybně patří pod pravomoc ministra vnitra.

Karel Januška: Dvojí metr ministra spravedlnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Pelikán

Připomenu prohlášení ministra spravedlnosti: „Česká republika se omlouvá za nezákonný postup a nezákonné trestní stíhání poškozeného Marka Šnajdra, které vedlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, jakož i za jeho nezákonnou vazbu. Tento nezákonný postup vedl k profesní a společenské újmě poškozeného, za což se Česká republika Marku Šnajdrovi omlouvá.“

V prohlášení ministr spravedlnosti přiznává, že státní zaměstnanci (soudci), kteří nezpochybnitelně patří do jeho pravomoci, odvádějí takovou práci, za kterou se musí omlouvat. Co udělal ministr spravedlnosti, aby k takovým případům již nedocházelo? Sdělil soudcům, že zákony matematiky jsou nedílnou součástí zákona?

Sdělil soudcům, že každý soudce musí rozhodovat nestranně, jak mu přikazuje Ústava? Ani soudci Nejvyššího soudu nesmějí rozhodovat ve věci, ze které jim kyne prospěch. Desetileté trvání soudních sporů není důvodem k tomu, aby ministr spravedlnosti zasáhl?

Škoda, že ministr vnitra se nechce vzdát své funkce, protože stav v rezortu ministra spravedlnosti není takový, jaký by si představoval.

Co by se stalo, kdyby se všichni ministři chovali tak, aby vláda mohla být na své vládnutí hrdá?

Občané by takovou vládu s radostí znovu volili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …