Karel Januška: Mravní úpadek zákonodárců a soudců

05.03.2021 21:37

Pokud znění zákonných předpisů umožňuje „osobám s právnickým vzděláním“ ždímat z občanů a ze státní pokladny nemalé finanční prostředky, těžko lze nápravu očekávat.

Karel Januška: Mravní úpadek zákonodárců a soudců
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Dobrá zpráva pro budoucnost republiky je, že byl zrušený volební zákon. Ještě je třeba ústavním soudcům vysvětlit, že pouze soudci, kteří respektují literu Ústavy, patří mezi soudce. Pan Rychetský i další soudci by mohli být požádáni, aby vrátili mzdu, kterou pobírali v době své funkce. Hmotná zodpovědnost by měla být také zvážená.

Lidská práva budou respektována tehdy, až se soudci vrátí k právním principům, které platily za Rakouska a v První republice.

O právu a povinnosti rozhodují v právním státě soudy. Jestliže Ústavní soud rezignoval na tuto základní povinnost soudu, pak máme stát řízený justiční mafií.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Volby do Poslanecké sněmovny volí novou vládu. Žádná kvóra nesmí existovat. Snaha současného premiéra zachovat si vládní moc je pochopitelná, ale občané, a hlavně děti, nesmí být krácení na svých právech. Což se v současné době nepochybně děje.

Volby musí volit jednotlivce do PS. Poslanec, který bude kandidovat do vlády, musí do Parlamentu jmenovat osobu, která ho bude zastupovat, v případě získání vládní funkce.

Všichni členové PS musí mít stejný plat, protože všichni jsou zodpovědní za řádný chod republiky. Každý člen PS má imunitu. Musí mít právo přednést jakýkoliv návrh na řízení státu. Poslanec Volný nesmí být násilím umlčený. Vnitřní předpisy Sněmovny byly vytvořené Klausem a Zemanem k tomu, aby bylo jednoduché zachovat vládu jejich stran. To již není třeba.

Je ostudou našich vysokých škol, že se nepodařilo uhájit základní principy právního státu.

Výpočetní technika by měla být v následujících volbách řádně využitá. Náklady na volby by mohly být téměř nulové. Každý občan má k dispozici pouze jeden hlas. Přidělit ho může pouze jednomu kandidátovi. Volit by mohl ve volební místnosti, z domu, nebo ze zahraničí. Výsledky by byly známé okamžitě uzavřením volefních místností.

Je na současné Poslanecké sněmovně, jaké mravní hodnoty většiny zvítězí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…