Karel Januška: Nálezy Ústavního soudu

03.03.2021 11:18

Logický rozbor jednání pléna Ústavního soudu. Každý "nález pléna Ústavního soudu" musí být jednomyslný. Kdyby Ústavní soud respektoval Ústavu, pak by každé rozhodnutí soudu muselo být spravedlivé.

Karel Januška: Nálezy Ústavního soudu
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Důkaz je jednoduchý. Pravdivý výrok soudu musí být pravdivý ke každé straně sporu. Výrok soudu k žalobci je opakem výroku k žalované straně. To je tisícileté pravidlo. Jestliže jeden ústavní soudce nesouhlasí s rozhodnutí pléna, pak náš soudní systém je deformovaný.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

Předseda Ústavního soudu Rychetský sdělil občanům výsledek pléna ÚS. Konstatoval, že plénum rozhodlo deseti soudci kteří nesouhlasili, a pěti soudci kteří souhlasili s "nálezem"..

V demokracii, kde soudci soudí spravedlivě, není třeba Ústavního soudu. Naše justice má v Brně honosnou budovu, která slouží k upevnění justiční mafie. Je to ostuda nejenom pro soudce, ale také pro naše zákonodárce a právnické fakulty.

Páni zákonodárci, poslanec Volný. má v demokracii plné právo přednést jakýkoliv příspěvek. Volby do poslanecké sněmovny jsou pro zvolení nové vlády, nejsou pro upevnění stávající justiční oligarchie.

Předseda Rychetský byl mezi těmi, kteří nesouhlasili s nálezem. Předseda Rychetský se okamžitě nevzdal funkce soudce. Ani jeden z pěti ústavních soudců se dosud patrně nevzdal svého mandátu. Tito soudci porušují Ústavu. Jen čestní a spravedliví soudci mohou zastávat funkci soudce.

Soudci, kteří nespravedlivě soudili v totalitě, nebyli potrestaní. To ale soudcům bezpečnost nezaručuje. Amnestie typu "Klaus" se nemusí opakovat. Hmotnou zodpovědnost by soudci všech soudů měli očekávat.

Nejenom ústavní, ale také vládní krize sužuje naši republiku. Někteří zákonodárci se chtějí v současném vládnutí-nevládnutí obrátit na ÚS. Vůbec si neuvědomují v jakém stavu republika je.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.