Karel Januška: Návrat k totalitě?

21.11.2020 19:23

Doufám, že každý občan považuje lékařství za vědu. Lékařská diagnóza je založená na počtu pravděpodobnosti.

Karel Januška: Návrat k totalitě?
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Cílem lékařské vědy je zjistit, jakou nemocí občan trpí. Zdravý člověk zpravidla lékaře navštěvuje v případech, kdy má podezření o možné nemoci.

Důležité lékařské hodnoty (tělesná teplota, krevní tlaky, množství cukru v krvi a desítky dalších parametrů) jsou stanovené pro zdravého občana. Lékař sleduje, zda občan vyžadující lékařskou péči, má příslušné měřitelné parametry zdravého občana. V první řadě zjišťuje hodnoty, které nespadají do pásma „pravděpodobně zdravý“ občan. Když nalezne hodnotu, která se rozsahem vymyká z pásma zdravého občana, snaží se najít takovou nemoc, která odpovídá naměřeným hodnotám pacienta.

Tím, že občan projde kolem nakaženého občana, se téměř jistě nenakazí.

Na základě statistických údajů činí současná vláda závěry, které jsou závislé na parametrech, které existenci koronaviru ani nevylučují, ani nepotvrzují. Rozhodovat o počtech osob v kolektivu, vzdálenostech mezi občany, docházce žáků do škol, počtu diváků v hledišti a podobné kroky s nedefinovanými výsledky nepatří do lékařských parametrů. Dá se říci, že vláda na základě náhodných hodnot upírá občanům všeobecná lidská práva. Dětem ubírá právo na vzdělání. Morální a hospodářské dúsledky jsou pro společnost zničující. Vláda zavádí metody, které jsou běžné v totalitních systémech. Ničí vynikající výsledky nemilovaného "socialistického" zdravotnictví.

Ústava i Listina základních občanských práv je neoddělitelnou součástí zákona. Přesto si o spravedlnosti může občan České republiky nechat jenom zdát. Zákonodárci převzali metody z totality. Spravedlivý soud je pouze v proklamacích zákonodárců a Ústavního soudu,

Ústavní soud by měl být institucí, která bdí nad spravedlností. Náš Ústavní soud najde nespravedlivý rozsudek nižšího soudu, a vrátí vyřešit spor jinému soudu. Podle soudcovského slibu a znění zákona musí ÚS nalézt důvody nespravedlnosti, a z právních norem vyloučit zákonná nařízení a postupy, které nespravedlnost způsobily.

Volby zplnomocňují kandidáty k tomu, aby vítězové rozhodovali o dalším rozvoji volebního celku. Piráti byli námořní loupežníci, kteří odváděli uloupené předměty nebo otroky svému nadřízenému. To je špatný ideál pro politickou stranu současnosti. Socialisté trvají na „spravedlivém“ rozdělování nabytých hodnot. Populisté myslí obdobně. Hnutí Ano při vstupu do politiky slibovalo: "K soudům se bude chodit pro spravedlnot."

Pan Václav Moravec by měl rezignovat na funkci moderátora ČT. Za peníze daňových poplatníků veřejně vylučuje platnost Archimédova zákona.

Páni doktoři v zákonodárném sboru, nezachtělo se vám zneužívat vládní moc? Páni zákonodárci, pořád si myslíte, že objektivní pravda neexistuje?

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…