Karel Januška: Úřad na ochranu úředníků

09.10.2017 17:00

Majitel zveřejnil fotku zloděje kola. Udělal to bez svolení Úřadu na ochranu osobních údajů. To se hrubě dotklo úředníků onoho úřadu.

Karel Januška: Úřad na ochranu úředníků
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Uložili pokutu okradenému subjektu. Soud (jako správný úřad) pokutu potvrdil. Úřady musí stát při sobě. Občana je třeba ochraňovat a vychovávat, i když je to zloděj.

V normálním demokratickém státě by takový případ nemohl nastat. Jediný, kdo by se proti zveřejnění fotky mohl ohradit, je zloděj. To by ale musel svou identitu potvrdit a soudně se domáhat náhrady za zveřejnění.

Soudcovská unie se bude starat o kariérní řád soudců. Práva a povinnosti soudců jsou určené Ústavou. Soud řeší podání státního úředníka. Práva občana na spravedlivé jednání (aby se domohl práva bez zásahu soudu) soudy neuznávají. Provedou hlubokou „analýzu a právní výklad“, který nemá nic společného se spravedlivým rozhodováním. Kolik stránek papíru se přitom popíše, je lhostejné. Unie požádá navýšení počtu asistentů a čekatelů.

Ani jedna politická strana si nepřeje, aby se náš stát stal právním státem. Každé je lhostejné, že se stát stal hračkou v rukách justiční mafie.

Přitom náprava je jednoduchá. Stačí soudcům přikázat, aby striktně dodržovali literu Ústavy. Aby ctili zákony matematiky. Aby rozhodovali pouze o žalobním návrhu a nevkládali do svých rozhodnutí domněnky. Aby o vazbě rozhodovali nejméně tři soudci, kteří nebudou mít pochyby o vině. Aby věděli, co pod pojmem "Zákon" musí soudce respektovat.

Jak by měly úpravy vypadat jsem popsal v úvaze Zvítězí pravda v justici?

Karel Januška

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…