Karel Januška: Volba totality, nebo nové vlády?

13.02.2021 15:33

Úvaha pro občany České republiky. Potřebujeme volby a víme koho budeme volit? Ústavní soud rozhodl, že dosavadní rozhodování některých soudů bylo nespravedlivé.

Karel Januška: Volba totality, nebo nové vlády?
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Předseda Ústavního soudu se domnívá, že jeho přítomnost v budově Ústavního soudu je nezbytná. Proto hodlá rezignovat až mu vyprší mandát. Podle mého názoru pan bývalý předseda Rychetský jedná nemravně. Jediné slušné chování každého soudce, který rozhodl nespravedlivě, je složit funkci a odejít. Obdobně by měli jednat všichni soudci, kteří byli usvědční z nespravedlivých rozsudků, nebo z nečinnosti.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Ústavní soud nemohou řídit dva právní odbory s různými názory na spravedlnost. Tisíce občanů čeká na spravedlnost. Tisíce stížností leží léta u Ústavního soudu. Počty nám soudce Rychetský ani moderátor Václav Moravec nesdělují. Všichni by mohli pochopit, co je pravdivý výrok v matematice. Soudci musí respektovat zákony přírodních věd. Pan poslanec Benda má mylné názory. Kdys přišel s tvrzením, že dluhy se musí platit. Zapomněl dodat, že pouze spravedlivé dluhy se musí platit. Soudy odsoudily děti, které se sotva staly svéprávnými.

V poslaneckých křeslech se líbí většině poslanců, včetně předsedy Vondráčka. Nechtějí volit nejlepšího kandidáta na premiéra, ale kandidáta který nejlépe vyhovuje současné Sněmovně.

I poslanec Volný zastupuje stejný počet voličů jako každý jiný poslanec. V Ústavě nenajdeme termín "poslanecký klub". Poslanci se ve sněmovně mohou za své názory poprat. Policie, ani pomocníci policie do budovy PS nepatří.

Představitel moci výkonné demokratického státu (premiér, ministři) musí být zvolený ve veřejných volbách. Výpočetní technika je na takové úrovni, že se řešení problému přímo vnucuje. Registry občanů již existují. Každý občan má pouze jeden volební hlas. Volit může ve volební místnosti, z domova i ze zahraničí. Nejsou třeba žádné volební komise. Vyhlášením "uzavření volebních místností" skončí jedno kolo. Okamžitě mohou být zveřejněné výsledky. Každý kandidát získá konkrétní počet hlasů. Jednotliví kandidáti mohou hledat strany nebo jednotlivce, kteří ho budou podporovat v následujícím kole, bude-li to třeba. Současná Sněmovna rozhodne o dalším kole voleb.

Každá politická strana jde do voleb s cílem získat největší počet hlasů pro následující vládu. Podle počtu získaných hlasů se musí stanovit vítěz voleb. Po každém kole mohou kandidáti na premiéra upřesnit své favority na posty ministrů.

Stávající sněmovna rozhodne, zda bylo volební kolo úspěšné, navrhne premiéra s jeho předpokládanou vládou.

Volby se mohou několikrát opakovat (náklady na opakování digitálních voleb jsou prakticky nulové). Počet hlasů pro jednotlivé kandidáty rozhoduje o pravděpodobnosti zvolení.. Premiér ani ministr nesmí být členem Sněmovny. Musí jmenovat svého zástupce do sněmovny.

Současný stav řízení naší republiky je (nejen vlivem koronaviru) žalostný. Premiér ztratil důvěru. Koronavir musí vyřešit skuteční odborníci, nikoliv ti, kteří se za odborníky pokládají.

V budově poslanecké sněmovny nesmí být žádný policista nebo jeho pomocník. Každý poslanec má nesporný nárok na to, aby mohl přednést svůj názor. Svoboda slova ve sněmovně je zákonem. Přednost v diskusních příspěvcích musí řešit řídící schůze. Předseda Sněmovny může mít vyšší plat. Ostatní poslanci musí mít rovný plat. Řízení sněmovny se ujímají zkušení poslanci. Oprávněné náklady poslanců (jízdné, ubytování, právní porady...) musí být hrazené z účtu Sněmovny. Jen takové podmínky zajistí rovnost Poslanců před zákonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…