Karel Januška: Zákonodárci bez zdravého rozumu

28.05.2016 15:15

S naší justicí jsou spokojení všichni, kteří její službu nepotřebují, nebo ji zneužívají. Soudci si hrubým způsobem urvali část moci výkonné i zákonodárné.

Karel Januška: Zákonodárci bez zdravého rozumu
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Zákonodárci projednávali protikuřácký zákon. Už tradičně v parlamentu vznikají paskvily, které si říkají zákon. Poslanci, kterým se podařilo získat vzdělání „v právnickém oboru“, vehementně vytvářejí nové a novější „zákony“, kterými se snaží ostatní občany přimět k tomu, aby páchali jenom dobro. Čím jsou nové předpisy delší, tím lépe, protože „občan bez právnického vzdělání“ nemá možnost podle nich jednat. Předpis o třech tisících paragrafech klidně nazvou „Občanským zákoníkem“. Páni zákonodárci je vám známo, že na základě tohoto právního předpisu soudci páchali zločiny na dětech?

Nyní vyrábíte předpis, který měl 200 specifikovaných výjimek, na kterých jste se nedokázali dohodnout ani vy, kteří sedíte v parlamentu, a za toto sezení vás občané platí. Rozumíte větě „neznalost zákona neomlouvá“? Soudci a advokáti této větě rozumějí velmi dobře. Čím delší a složitější právní předpis, tím větší pravděpodobnost, že normální občan bude potřebovat služby „občanů s právnickým vzděláním“. Opravdu jednáte v zájmu lidu, který je zdrojem moci? Nebo jednáte v zájmu svém, aby vás voliči opět zvolili, protože se můžete honosit tím, kolik populistických slibů se vám podařilo v parlamentu uhádat?

Páni poslanci, připomenu vám prohlášení současného ministra spravedlnosti:

„Česká republika se omlouvá za nezákonný postup a nezákonné trestní stíhání poškozeného Marka Šnajdra, které vedlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, jakož i za jeho nezákonnou vazbu. Tento nezákonný postup vedl k profesní a společenské újmě poškozeného, za což se Česká republika Marku Šnajdrovi omlouvá.“

Porozuměli jste tomu prohlášení? Je vám zřejmé, že některé soudní postupy jsou nezákonné? Co udělal předseda vlády a ministr spravedlnosti, aby již k nezákonnému trestnému stíhání nedocházelo? Jak je možné, že opozice netrvá na tom, aby všechny soudní postupy probíhaly podle Ústavy? Jak je možné, že máme vládu, která připouští nezákonnost soudních procesů?

Soudci si ze státního rozpočtu přisuzují finanční prostředky a zákonodárcům to nevadí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…