Karel Světnička: Německá sestra Andělka Merkelová čestnou členku při záchraně migrujících Němců?

25.08.2016 11:40

Zakladatelé facebookové stránky "VÍTÁME ŠVÉDSKÉ A NĚMECKÉ UPRCHLÍKY VYTLAČENÉ CIZÍMI NÁJEZDNÍKY" udělili Angela Merkel čestné členství v přípravném výboru sdružení na pomoc německým migrantům a uprchlíkům.

Karel Světnička: Německá sestra Andělka Merkelová čestnou členku při záchraně migrujících Němců?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Bude zárukou možnosti německých uprchlíků, že u svých českých sousedů najdou humanitární pomoc.

Všichni jsme si rovni! Komedie kolem Babišova dočasně bývalého traktoristy, kombajnéra a dálkového sociálního pedagoga Šlachy ukazuje, že někteří jsou si i rovnější. Mezinárodní ochrana lidských práv se takovými mediálními poťouchlostmi nezabývá. Jedno z lidských práv, je právo azylové ochrany. Je to ochrana před bezprávím, násilnostmi, loupežemi, válkou, terorismem a dalšími projevy pronásledování a vraždění obyvatelstva. Je jedno kde se tak děje. jestli jde o divoké války v dálné Tramtárii, ortodoxním Banánistánu nebo o případný terorismus v Německu. Vždy je o lidská práva, která je třeba chránit.

Jestliže se obyvatelé země s projevy terorismu a násilí cítí být tímto bezprávím ohroženi, prchají ze své země a hledají útočiště azylu v jiných bezpečnějších zemích. Podle mezinárodního práva při útěku z takové nebezpečné země lze o azyl a humanitární pomoc žádat v nejbližší bezpečné zemi. Obyvaté příkladem uvedených Tramtárie či Bananistánu určitě maji vedle sebe bezpečné země, kde jim mohou pomoci jejich sousedé, kde mají místní zvyky a tradice a třeba i jazykově si mohou být blízkými. Naši němečtí sousedé mají možnost jít do první bezpečné země - k nám do České republiky nebo do Polska.

Jsou našimi odvěkými sousedy. Žijeme staletí vedle sebe s mnohými dlouhá staletí navzájem propojeni pospolu. Najdou se v našem spolužití i nepříjemná temná období, ale nové generace je postupně překonávají a mají jiné pozitivní náhledy. Prostě jako všichni běžní sousedé.

Německý národ v moderním slova smyslu v běhu staletí zažíval různá období. Klid a vzkvétání střídaly útoky zdivočelých nájezdníků, ale nějak se je podařilo odrážet, nebo naopak se někomu v Německu zalíbilo cizí území. Tak staletí sousedství plynula. Naposledy po nacistických krutostech vyznavačů slunce - hákového kříže, tehdy vedených Hitlerem, proběhlo vyhnání Němců podle Stalinova sociálního inženýrství. Po letech poválečných obnov a narovnávání vztahů se Němcům velice daří. Jenže nyní to vypadá na nové vyhnání.

Znásilňování, terorismus, atentáty, to vše dělá Německo silně nebezpečnou zemí. Obyvatelé zvyklí žít spokojeně v klidu a míru najednou netuší, jestli se při odchodu na nákup do supermarketu vrátí domů s nákupem nebo jako popel v urně. S takovou se nelze divit, že mohou hledat azyl v nejbližší bezpečné zemi - u nás. Mějme pochopení pro jejich těžký úděl migrujícího uprchlíka. Prchající němečtí sousedé potřebují naši humanitární pomoc a ochranu. Je to stejné, jako u sousedících rodin ve dvou sousedních domech, když jeden z ničeho nic vyhoří - první opora se hledá u souseda, kterého za ty roky dobře znám.

Už i v bruselských kuolárech párkrát zaznělo, že mnoho Němců raději půjde k nám, kde sice není takový blahobyt, ale je větší jistota živého návratu z nákupů. Pro naši ekonomiku němečtí azylanti budou jen přínosem. Raději se živí sami, než by chodili pro sociální dávky, a pracují do vysokého věku. Vzdělání mají také na vysoké úrovni. Celkově, až na jazykové rozdíly, které díky jejich inteligenci hravě napraví, jsou po všech stránkách úplně stejní, jako my.

Na podporu humanitární a obecně všestranné pomoci německým uprchlíkům je připravována nezisková organizace. Její přípravný výbor udělil čestné členství ve výboru a poté i v samotném spolku paní německé premiérce Angela Merkel. Je to bojovnice za práva a potřeby svých voličů a myslí na ně vždy ve všech situacích, proto se doufejme velice ráda do aktivit sdružení zapojí. Pochopitelně jen přiměřeně s ohledem na její povinnosti političky a kancléřky. Tak také může zprostředkovaně hlídat a být zárukou, že veškerá dění budou opravdu v souladu s cíly sdružení - pomoci německým uprchlíkům. Může také hlídat účelné a hospodárné užití finančních prostředků, které mohou plynout jak z našeho, tak i z německého rozpočtu. Transparentností se nestane, jako u mnoha jiných obdobných spolků podporující migranty, že v nich bezedně mizí desítky milionů od státu a darů, aniž by měly jediného migranta - ano už několik let čekají, až se někdy nějakého dočkají. Zatím třeba vydávají letáky s informacemi v češtině - ty se třeba budou hodit v nějakém uprchlickém táboře na Blízkém Východě. Tedy až se tam naučí česky, aby si leták mohli i přečíst. Nejsou totiž na měkkém papíru pro možný další užitek.

Čestná členka Merkel bude i zárukou, že humanitární pomoc nebude kamuflovat žádnou špionáž, jak to třeba přiznal tiskový mluvčí Tomáš Urban o neziskovce "Člověk v tísni", kde podle jeho písemného sdělení má dokonce svůj podíl izraelský Mossad..

Pole působnosti a spolupráce s naší čestnou členkou jsou neomezené. Její aktivity pomáhající německým migrantům prchajícím před terorismem a znásilňováním navazují na činnost Česko-německého fondu budoucnosti, založeného po pádu totalty. Možnosti jsou opravdu široké. Co dodat?

Vítej čestná členko v našich řadách a těšíme se na spolupráci!

Zpráva o udělení čestného členství je odeslána na velvyslanectví, premiérovi i prezidentu Zemanovi, aby naši čestnou členku informovali.

Psáno pro blog na idnes.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…