Karel Světnička: Zoufalství súdruha Fica platíme povinně ze zákona?

05.03.2016 19:29

Jak vyhodnotí Rada České televize, jestli za naše koncesionářské poplatky šlo v České TV o soc.dem. servilitu nebo o zasahování do vnitřních věcí cizího státu?

Karel Světnička: Zoufalství súdruha Fica platíme povinně ze zákona?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Veřejnoprávní televizní (i rozhlasové) vysílání musíme povinně platit ze zákona. Za to bychom měli dostávat mimo jiné službu veřejnosti tvorbou a šířením televizních programů za účelem naplňování demokratických, sociálních a kulturních potřeb společnosti a potřeby zachovat mediální pluralitu. Je toho v zákoně celý dlouhý odstavec, co všechno musíme dostávat za to, co si povinně ze zákona platíme.

Vedle toho na Slovensku končí volební kampaň do Národní rady Slovenské republiky. Zákonem je stanoveno kolik času kde lze použít v jakém sdělovacím prostředku. Pro zachování rovnosti stran musí mít všichni stejné podmínky a časové limity ke svému působení v televizi a rozhlasu. Jenže to se týká jen Slovenska. Žádný zákon nezakazuje, aby se kampaň vedla ze zahraničí. Dokonce se v zákoně nepočítá s použitím peněz za takové zahraniční předvolební televizní vysílání.

Této díry v zákonech využil Robert Fico. Čeští koncesionáři povinně ze zákona platí poplatky za veřejnoprávní televizní vysílání. Tyto peníze zneužil ve svůj volební prospěch Fico skoro půlhodinovým vystoupením v podvečer v úterý 1.3. 2016.

Někdo by řekl, ať si plká ten bývalý svazácký funkcionář a agilní komunista v Čechách co chce, když mu to hloupí čehúni platí. Jenže západní okraj Slovenska přijímá českou televizi z příhraničních českých vysílačů. Český signál také lze brát z kabelových televizí nebo ze satelitů. Tudíž podle odborníků zásah až 80% slovenských voličů.

Nesmíme ale zapomínat ani na obrovskou migrační vlnu Slováků, kteří před Ficovým kleptosocialismem utekli do Česka a mají právo volit korenspondenčně. Při převedení na reálná čísla vychází, že když by korespondenčně volili všichni Slováci v Čechách , tak při volební účasti 40% voličů je možné z Čech získat až 30% hlasů. To jistě není málo. Proto si súdruh Fico vybral pro svou kampaň právě veřejnoprávní Českou televizi. Není takový postup České televize vměšováním do zaležitostí cizího státu? V zákoně není stanoveno, že tohle koncesionáři platí.

Má to zadarmo za peníze českých koncesionářů. Reklama na jogurty nebo dámské hygienické potřeby se musí platit zdavatelem reklamy. Ficovi to zaplatí hloupí čehúni. Všichni bez rozdílu politického názoru. Účelné a hospodárné nakládání s povinnými koncesionářskými poplatky za vysílání televize a celkovým hospodařením České televize má za povinnost hlídat Rada České televize. Rada se z této činnosti zodpovídá Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Jenže stejná sněmovna schválila Ficovy kumpány do vedení státu - ozubenou pleš premiérem, či dočasně bývalého zelináře ministrem vnitra. Bude tedy Rada České televize vést k odpovědnosti ředitele, který byl komunistou stejně jako Fico? Není známo, jestli byl ředitel České televize stejně jako Fico také někdy ministrantem - Fico to o sobě tvrdil, ale čert ví u které církve to bylo, jestli to nebyla nějaká tajná slovenská odnož muslimů.

Jak čeští koncesionáři příjdou k tomu, že platí ortodoxně levicového zoufalce, který zneužívá jejich peníze? Kéž by Fico aspoň českým prodavačkám a dělníkům poskytl z obrazovky nějaký dobrý tip na bankovní instituci v Belize,kam uložit poctivě vydělané miliony,  ale ani to ne. Ono to není poprvé, co Česká televize platí něco, co je v rozporu s jejími předpisy. Teď v rámci podpory festivalu Jeden svět o migraci, placeného rovněž převážně z našich daní a koncesionářských poplatků,  záhadně ignoruje migrující Slováky, Romy nebo ženy. Vše prostřednictvím pořádající záhadné a neprůhledné vlivové partičky Člověk v tísni o.p.s. placeno českými koncesionáři.

Pro objektivnost je třeba Robertu Ficovi za jeho politiku poděkovat. Svými politickými postupy vyhnal k nám do České republiky mnoho učitelů, lékařů i dalšího zdravotního personálu či jiných slovenských odborníků. Díky moc Robo! Pravda, i kdyby se Fico za naše peníze snažil sebelépe, tak ti, co díky němu utekli k nám, v žádném případě ho volit nebudou. Jen se útrpně dívají na své blízké na Slovensku, co se tam s nimi děje, že se tam ještě stále nechávají manipulovat Ficem a jeho populistickou pokryteckou partou. Ztrátu jejich odbornosti ale jistě brzy Fico doplní dle evropských direktiv pozváním migrantů, proti kterým se zatím naoko halasně ozývá, ale později (rozuměj - po úpěšných volbách) řekne - odněkud jsem Vám musel zajistit školství a zdravotnictví.

Také by třeba šlo, že by Rada České televize toto zasahování do věcí cizího suverénního státu označila, že nešlo o jednostrannou podporu zmateného Fica, ale o naplnění kulturního poslání veřejnoprávní televize - šlo o naivní komedii. Neměla by mít taková estráda ale spíše prostor na ČT Art než ve zpravodajství? A pro větší sledovanost měli v zájmu objektivity pozvat i bánskobystrického župana Maroše Kotlebu.

Je v této věci také podán podnět pro podezření na porušení zákona Radě České televize a dohlížející Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …