Karol Hrádela: Jsem rád, že značná část obyvatel ČR uvažuje a nechodí na akce poškozující moji vlast

02.08.2017 14:29

Náš stát financuje některé organizace, a to nejen podnikatelské, které následně ovlivňují politiku a případně organizují i akce znevažující český stát.

Karol Hrádela: Jsem rád, že značná část obyvatel ČR uvažuje a nechodí na akce poškozující moji vlast
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Někteří jsou přesvědčení, že největším problémem pro ovlivňování politiky fakticky z veřejných zdrojů je kauza Lithium, jiní za to považují církevní restituce atd. Problémy jsou však i jinde. Velmi špatné pak je, když nelze ani z veřejných zdrojů zjistit, kdo za kým stojí a zda aktivity některého subjektu souvisí či nesouvisí s financováním spolupracujících subjektů.

To lze krásně demonstrovat na sdružení "KONEXE" , IČO: 22742042, spisová značka: L 8075 vedená u Krajského soudu v Ústí nad Labem, Spartakiádní 279/16, 40010, 400 10 Ústí nad Labem. Jedním ze zakladatelů toohoto sdružení je nějaký Miroslav Brož, který je spojen s Pirátskou stranou. Zda tento Miroslav Brož či kdokoliv jiný z tohoto sdružení působí v dalším subjektu financovaném z veřejných zdrojů, je velmi obtížné zjistit, protože přes mimořádnou aktivitu tohoto subjektu zejména v souvislosti s tvrzeními snižujícími vinu fašistů rozmělňováním jejich viny, ve veřejném rejstříku nemá tento subjekt založenou jedinou listinu o něm, není uvedeno, kdo je statutárním orgánem, kdo je členem atd. Prostě informace, které by měl být veřejně dostupné, jsou dostupné pro nezávislé zájemce pouze tehdy, pokud dokáží pracovat s křišťálovou koulí a věštit. Já, jako obyčejný smrtelník, to bez ohledu na text platných právních předpisů nedokáži. Vím však, že tento subjekt má řadu společných aktivit s jiným subjektem, který ještě nedávno měl celé 4 členy-fyzické osoby. Kolik jich má nyní, to nevím. Jde o organizaci ROMEA, o.p.s., Identifikační číslo: 26613573, Žitná 1575/49, Nové Město, 110 00 Praha 1, pro kterou z veřejných zdrojů již bylo uvolněno 32 595 785,44 Kč.

Některým připadá, že činnost sdružení "KONEXE" podobně jako ROMEA, o.p.s. přispívá k snižování odpovědnosti fašistů za hrůzy druhé světové války prostřednictvím vytváření fám o hrůzách páchaných Čechy, masových hrobech, koncentračním táboru, k vyvolávání nedůvěry ve státní moc atd. Organizace "KONEXE" tvrdí například, že v Letech jsou masové hroby prokazující nepravdivost tvrzení našich historiků o počtu mrtvých zemřelých v tomto táboře, o mučení atd.

Organizace minimálně spolupracující s organizací dotovanou státem vyzývá k masovým pochodům, když asi státní orgány nedokáží dle ní ochránit občany. Vadí jí pach zemědělského podniku, který stoupá až do nebes (a co hůře znehodnocuje potencionální rozvoj rekreační oblasti na něčích pozemcích v blízkosti Orlíku), hovoří o českých hrůzách v zahraničí, byť o věrohodnosti tvrzení této organizace mám mírně řečeno vážné pochyby a hlavně se snaží podobně jako náš pan ministr Hermann o co nejtěsnější spolupráci s našimi sousedy, kteří se účastní jejich akcí, podobně jako nás pan ministr se účastní akcí nejen této organizace. Pan ministr navíc naznačuje, že český stát mohl ovlivnit za Protektorátu, kolik kde bude internováno lidí. Neuvádí, že nemocní z Letů se na rozdíl od nemocných z koncentračních táborů léčili v civilních nemocnicích a že pokud si našli práci, tak měli poměrně dlouho možnost na propuštění z tábora. Její činnost je dokonce tak záslužná, že ji podporuje i Nadace Open Society Fund Praha, pro kterou z veřejných zdrojů bylo uvolněno pouhých 99 280 037,74 Kč. Nelze samozřejmě odhlédnout, že stejné informace o údajném koncentráku hlásí i některé politické strany (a to dokonce i Piráti) ve svém tisku. Určitě to nesouvisí s tím, že jedno z místních sdružení této strany založil představitel Konexe.

Jsem rád, že značná část obyvatel České republiky uvažuje a nechodí na akce poškozující moji vlast. Jen si kladu otázku, komu a proč takovéto subjekty slouží a v čem je obecná prospěšnost, abychom na některé politicky orientované organizace přispívali ze svých daní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…