Karol Hrádela: Likvidace Babiše „Osudem“?

19.07.2017 20:57

Včera jsem zaregistroval zprávu „Podle slovenského deníku SME proběhly razie v několika velkých pekárnách na Slovensku. Razie měl iniciovat tamní antimonopolní úřad. Andrej Babiš měl údajně i přes zákaz tohoto úřadu ovládnout slovenský trh s pečivem. Případ se táhne již řadu let. …"

Karol Hrádela: Likvidace Babiše „Osudem“?
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Tak jsem si říkal, jak by celou problematiku včetně načasování kontroly hodnotila moje babička, pokud by byla babičkou Andreje Babiše. Asi by mu napsala následující dopis:

Milý Andrejko,

v novinách píší, že prý jsi měl podvádět na Slovensku a že v Tvých pekárnách probíhají nějaké kontroly. Vůbec se nedivím, že takováto kontrola probíhá. Jsem obyčejná ženská. Vše hodnotím jako prostá selka se svojí selskou obyčejnou logikou. Vždy se ptám, proč se něco děje zrovna nyní a komu to slouží. nezajímám se o řeči, ale o důkazy. Řeči se vedou a ...

Asi tomu nerozumím, možná se pletu. Připadá mi, že dostáváš spravedlivou odměnu za to, že si neposlech přátele spojené s Osudem, nezůstal jsi jen v podnikání. Vstoupil jsi proti jejich vůli a bez ohledu na jejich doporučení do politiky. Zamotal jsi dohodnuté hrátky mocných. Lze Osud porazit, ale je to složité a vyžaduje to značnou opatrnost. Pokud někdo upřednostňuje zájmy své země před zájmy úzké skupiny lidí, nemůže se divit, že mu vzniknou zdánlivě náhodné komplikace.

Určitě se nediví Miloš Zeman vznikajícím problémům a ví, odkud jdou peníze na volby jeho protikandidátů, když si uvědomí, že se již jako poslanec ptal ve Federálním shromáždění, zda se jedná o poslední požadavek na restituce ze strany církví. Takto ohrožovat stamiliardy.

Stejně tak se nemohl divit ani poslanec Sládek, který se vyjadřoval, byť asi více z populistických důvodů než z vlastního přesvědčení, proti církevním restitucím, že je zadrželi den před volbou prezidenta republiky, a on, ač oficiální kandidát na prezidenta a poslanec zákonodárného sboru, nemohl jako poslanec hlasovat, a tak byl za prezidenta zvolen někdo jiný. Co na tom, že jej soud později osvobodil.

A co ministr Svoboda, který začal prosazovat jako podporovatel Husitské církve finanční příspěvky na činnost církví místo vydávání majetku, když Církvi husitské by se moc majetku nevracelo? Zajisté se pak nedivil, když ohrozil naději na majetek, že byl jediným ministrem, který byl pravomocně odsouzen rozsudkem, nad jehož obsahem mnozí kroutí hlavou.

A co Paroubek, jehož vláda pozastavila projednání majetkového vyrovnání s církvemi. Ten se divil tomu, že když hrozilo, že by se znovu mohl stát premiérem, že se objevila Kubiceho zpráva, takže volby dopadly sto na sto a pravicový prezident dle očekávání jmenoval pravicovou vládu? Co na tom, že se tvrzení ze zprávy neprokázala, a dokonce ani nebyl jakýkoliv soud?

A co Bárta, jehož poslanci vystupovali proti církevním restitucím v podání tehdejších vládní garnitury? Vždyť i ten byl stíhán a jeho strana Věci veřejné byla rozložena. To víš, neměl vstupovat proti církevním restitucím, a dokonce chtít svědčit u Ústavního soudu, že mu jako poslanci bylo znemožněno vystoupit a hlasovat. Dokonce jel přímo na jednání tohoto soudu. Musel dostat od Osudu spravedlivou odměnu za svoji snahu. Co na tom, že jej soud později osvobodil.

A co tři poslanci ODS, kteří vyhrožovali, že nejen že nepodpoří státní rozpočet, ale zejména zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi? Jak se mohli divit, že pak byli trestně stíháni? Co na tom, že je soud později osvobodil.

A co ten advokátek, který si dovolil zastupovat před Ústavním soudem, ten se také nemohl divit, že došlo k útoku na něj den před jednáním Ústavního soudu?

A co senátoři, kteří napadli zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi u Ústavního soudu, ti se také nemohli divit tomu, že v prvních volbách, které následovaly po schválení zákona, z nejsilnější vládní strany pak za ni kandidoval jediný a ostatní, co zákon napadli, měli smůlu, zatímco u těch, co tak neučinili, to bylo naopak?

A co Okamura a jeho Úsvit, ten stále mluvil o nějakém referendu a o vyhodnocení církevních restitucí o jejich zdanění, jak se mohl divit, že se mu jeho hnutí začalo rozpadat a začalo se mluvit o jeho údajných podivných praktikách?

A za této situace se jako blesk z čistého nebe, milý vnoučku, objevíš Ty se svými řečmi o spravedlnosti a poctivosti, a dokonce to chceš, vědom si rizik, prosazovat v zájmu své vlasti. 

Mluvíš o ekonomických zájmech České republiky a o tom, že by se měly církevní restituce zdanit. Jak se pak můžeš divit, že Ti vznikají problémy doma i v zahraničí, když chceš příznivce osudu připravit o miliardy? Osud je mocný a nemá rád, když někdo nerespektuje jeho oblíbence a ohrožuje „jejich“ miliardy. Peníze jsou vždycky až na prvním místě, to platí i pro Osud a jeho podporovatele. Přeci Tě nemůže zarazit, že frakce Evropské lidové strany, v níž působí poslanci z KDU-ČSL a TOP 09 proti Tobě po tvých vystoupeních dělá řadu akcí, navrhuje zařazení řady bodů i proti Tobě zaměřených na jednání Evropského parlamentu? Koneckonců kroky iniciované poslankyní Křesťanskodemokratické unie (CDU) paní Ingeborg Gräsleové, ty jsou Ti také známé.

Jak se pak můžeš divit tomu, že na Slovensku Protimonopolní úřad Slovenské republiky, v jehož čele je od listopadu 2011 JUDr. Tibor Menyhart, který byl jmenován vládou na návrh jejího tehdejšího prvního místopředsedy Jána Figeľa, shodou okolností mnohaletého předsedy Křesťanskodemokratického hnutí ve Slovenské republice a v letech 2004-2010 evropského komisaře pro výchovu a vzdělávání, zahájil kontrolu v pekárnách po několika letech? Kdy se tak asi má hovořit o výsledku kontroly a co v té době bude v České republice?

Přece se nemůžeš divit tomu, že v České republice byl za předsedu vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k úniku policejních spisů v souvislosti s údajnými nahrávkami rozhovorů mezi Tebou a jedním novinářem zvolen bývalý člen KDU – ČSL a nyní představitel TOP 09 s tím, že se závěry z této komise očekávají těsně před volbami? Nevíš snad, kdo inicioval hlavní změny v návrhu zákona nazývaném jako Lex Babiš, aby zákon směřoval proti Tobě?

Měl si, můj milý vnoučku, důkladně zvažovat, zda budeš hájit zájmy ČR a postavíš se proti Osudu a korupčníkům, anebo budeš hájit někoho a něco jiného. Pokud bys neprosazoval zájmy státu i ke své škodě, ale zájmy vlastní, neměl bys problémy. Osud je těžkým soupeřem, a tak zvaž, co Tě čeká a jak se ubráníš, byť i neoprávněné kritice a tomu, co se zřejmě chystá.

Vzpomeň si, jak pomaloučku útoky sílí, kdo stál za kauzou korunových dluhopisů, či za tzv. kauzou Čapí hnízdo, za kampaní v souvislosti se zákonem o kouření, za lex Babiš. Uvědom si, kdy má vše vyvrcholit.

Vůbec není důležité, zda někdo něco udělal či ne. Často stačí někoho dočasně na základě nepravdivých údajů poškodit a politicky zlikvidovat. Možná se to občas poněkud přežene. Koneckonců, připomeň si, co se stalo jistému bývalému českému ústavnímu činiteli, který později působil na vyšší úrovni a který již není mezi námi. Taky sliboval, že opatří určité důkazy a učiní určité kroky, které by se Osudu nelíbily. Kdo teď pomůže jeho rodině? Byl to Tvůj protivník, ale stejně jako Ty to byl vlastenec a slušný člověk.

Občas se některé kroky dělají za mimořádných situací, např. těsně před volbami, a že se později ukáže, že vše bylo jinak, koho to bude po volbách zajímat? Co myslíš: Kdy a jak vše proti Tobě vyvrcholí? Pokusí se Ti ukrást hnutí, které buduješ a Tebe poškodit? Kdo bude další na tapetě? Pokusí se dále vysávat majetek Tvé vlasti? Co Ti říká kauza Lithium a financování politiky?

Měj se moc hezky, můj statečný vnoučku, Tvá milující babička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …