Karol Hrádela: Představa, že by se ženy měly prodat proto, aby netrpěly chudobou, je nepřijatelná

24.04.2017 13:31

Karol Hrádela na Facebooku

Karol Hrádela: Představa, že by se ženy měly prodat proto, aby netrpěly chudobou, je nepřijatelná
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Nevím, co si mám myslet o výrocích místopředsedy naší vlády Bělobrádka typu: „No tak si musí najít jiného chlapa”, pokud nejsou vytržené z kontextu.

Nepovažuji většinu žen za děvky a ani za ďáblovo stvoření, ale za osoby, které často zvládnou, zůstanou-li samotné, mnohem více, než "páni tvorstva". Představa, že by se měly prodávat za nějakého chlapa proto, aby mohly dobře vychovávat děti a netrpěly chudobou, je pro mne absolutně nepřijatelná. Proti urážení a znevažování kohokoliv včetně žen či svých odpůrců, kritiků atd. budu vždy zásadně vystupovat.

Nejsem politik žijící ve zlaté kleci. Nepobírám peníze z veřejných zdrojů, na všechno jsem si musel poctivě vydělat. Dobře vím, že život není vždy jednoduchý. V praxi jsem zažil mnoho případů, před kterými smekám. Zastupoval jsem vdovu, která zůstala sama s dvěma dětmi po náhlém úmrtí svého chotě. Snažila se poctivě kdekoliv vedle svého zaměstnání v optice vydělat, aby dětem poskytla slušnou výživu a výchovu. Znám samoživitelku, která ještě večer v 10 hodin dělá úkoly do práce, chodí na brigády, vstává do práce v 5 ráno, neprodává se, přestože by na prstu každé ruky mohla mít desítky mužů, dře a tím se ničí, a to vše jenom proto, aby dobře vychovala svého syna a umožnila mu chodit na kroužky, hrát na trubku, prostě vyrůst v slušného pracovitého člověka. Vím, co vše zvládala maminka, když tatínka po roce 1968 vyhodili z práce, aby nám umožnila získat vzdělání. Neumím si představit, že bych takovýmto obdivuhodným ženám řekl: "No tak si najděte jiného chlapa". Styděl bych se za sebe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …