Karol Hrádela: Slova, že justice je slepá, nacházejí svá opodstatnění

31.10.2017 19:34

Karol Hrádela na Facebooku

Karol Hrádela: Slova, že justice je slepá, nacházejí svá opodstatnění
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Dlouhodobě upozorňuji na tragickou situaci naší justice, která je přetížena a obtížně zvládá své úkoly. Spousta věcí se často řeší pouze formálně pro tabulkové vyřízení věci. Slova, že justice je slepá, nacházejí svá opodstatnění.

Netvrdím, že je nedostatek soudců či státních zástupců, že se flinkají či jsou neschopní, ale bez dostatku kvalitních spolupracovníků musí řešit často úkoly, které jim nepřísluší. Odnáší to spravedlnost a zejména běžní občané.

V řadě případů mám nejen já, ale i ostatní advokáti, vážné pochybnosti o tom, jak se u nás realizují základní principy právního státu. Snad donutí představitele státu k zamyšlení přiložený článek z webu Česká justice o platech administrativních pracovníků naší justice. Když vypíši výběrové řízení například na sekretářku, vždy se mi přihlásí několik zájemců z justice. V soukromém sektoru se mají výrazně lépe. Jenom nevím, zda je správné, aby stát připravoval na své náklady administrativu pro soukromý sektor. Mám o tom své pochyby. V zájmu nás, občanů, je třeba situaci justice urychleně řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty