Karol Hrádela: Tvrzení o neochotě ANO zdanit restituce mi připadá přitažené za vlasy

18.11.2017 13:56

S panem exhejtmanem Haškem nesouhlasím ve dvou aspektech popisu církevních restitucí.

Karol Hrádela: Tvrzení o neochotě ANO zdanit restituce mi připadá přitažené za vlasy
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

1) Zcela nezávisle na ANO mohli poslanci ČSSD se pokusit předložit návrh zákona na ustavující schůzi sněmovny. Technicky bylo možné i proti vůli KDU-ČSL schválit zákon ve zkráceném čtení nebo pomocí institutu mimořádných schůzí tak, aby nabyl účinnosti do 31.12.2013. Ustavující schůze Poslanecké sněmovny v 7. volebním období byla zahájena v pondělí 25. listopadu a pokračovala ve středu 27. listopadu. Občas se musí jenom chtít.

Nepopírám, že někteří senátoři se snažili. Zákon o majetkovém vyrovnání však napadla menšina senátorů z ČSSD u Ústavního soudu a světe div se, pan předseda senátu jej též zde nenapadl.

Tvrzení o neochotě ANO zdanit restituce mi připadá dosti přitažené za vlasy. Stačí se podívat, jak na veřejnosti v roce 2014 vystupoval Babiš v otázce církevních restitucí. Tak by nevystupoval ten, kdo by chtěl bránit jejich revizi či je schvaloval. Spíše by se měl pan předseda Senátu vyjádřit k tomu, proč tak málo senátorů ČSSD napadlo zákon v době, kdy ANO nebylo v Parlamentu, a proč poslanci z ČSSD jej napadli až po senátorech a to i z jiných stran. Raději se neptám, proč se nepodílel pan předseda osobně na jeho napadnutí u Ústavního soudu, když protestoval proti podpisu smluv, proč jej podepsalo tak málo senátorů. Raději se nezajímám o úlohu zakladatele křesťanskodemokratické frakce v ČSSD a shodou okolností i předsedy vlády Sobotky na zabetonování církevních restitucí.

2) V dohodách uzavřených s církvemi není jediné slovo o zdaňování a/či nezdaňování náhrad. Tuto otázku dohody neřešily, asi proto, že si byl někdo moc jistý. Upravuje to zákon, ale každý zákon se dá změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…