Karol Hrádela: Zákon nemá zavádět rovné a rovnější, ale platit vůči všem stejně

16.07.2017 10:39

Karol Hrádela na Facebooku ke komentáři Markéty Šichtařové o mnohoženství

Karol Hrádela: Zákon nemá zavádět rovné a rovnější, ale platit vůči všem stejně
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Markéta Šichtařová se k mému překvapení projevila jako nedemokratická žena popírající rovnost mezi "pány tvorstva" a ženami, když veřejně proklamuje, že v rámci boje proti diskriminaci žádá o sňatek s dvěma muži a to, že bílý muž dvě ženy potvrzené sňatkem mít nesmí, považuje pouze za podivnost. Mrzí mne to, protože s jejími zveřejňovanými názory většinou plně souhlasím. V přiloženém příspěvku však nerespektuje historický vývoj a vývoj nevhodně urychluje.

Většinou to bylo tak, že se podařilo prosadit zlepšení pro muže a pak se k němu dostaly i ženy (zaměstnanost, studium, volební právo atd.). Ona však veřejně požaduje rovnou právo žen na dva partnery a svému obětavému manželovi Pikorovi přitom veřejně nepřeje druhou ženu. To neodpovídá ani principu rovnoprávnosti a ani spravedlnosti a ani tradicím. V logice dosavadního vývoje by neměla egoisticky prosazovat svůj zájem, aby ona (stejně jako další ženy) mohla mít v budoucnosti více manželů, ale to, aby muži z řad původních obyvatel Evropy mohly mít více manželek a tuto vymoženost neměli jenom nově příchozí, nebo usilovat, aby ji neměl nikdo. Až by se podařilo dosáhnout prvního úspěchu a zpřístupnit mnohoženství všem mužům a všichni muži a tím i Pikora vedle ní mohli mít více žen, pak by ona či její nástupkyně měla bojovat za to, aby i ženy mohly mít více mužů. Samozřejmě rozšíření experimentu by vyžadovalo ověření jeho přínosu či rizik v praxi alespoň ve dvou generacích lidského pokolení, aby se něco nezavádělo překotně a s takovými hrůznými dopady, jaké přináší nový občanský zákoník. Nevím, zda po uplynutí dostatečné doby pro experiment tady ještě budu v plné síle (postarat se o několik žen bude jistě náročné - snad nikdo z mého okolí tento příspěvek nebude číst a já zůstanu živ a zdráv). Pokud bych měl ještě sílu, pak bych asi její iniciativu podpořil. V nejhorším případě, ale nejsem si jist, zda by to nebylo příliš radikální a případný úspěch dosti stresující zejména pro slabší pohlaví, by měla bojovat za to, aby obě pohlaví mohla mít více partnerů (partnerek). Ona však požaduje právo pouze pro sebe a jedince stejného pohlaví. Nelíbí se mi to a její snahu v takovémto podání moc nerespektuji a odsuzuji. Měla by asi dle tradice nejdříve bojovat za mužská práva, když s takovýmto bojem bych jí obětově rád pomohl ihned..

Navrhuji, aby vedle změny občanského zákoníku:
a) prosazovala odstranění § 194 trestního zákoníku – Dvojí manželství
(1) Kdo za trvání svého manželství uzavře manželství jiné, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
(2) Stejně bude potrestán, kdo uzavře manželství s osobou, která již je v manželství jiném.
nebo b) aby tento paragraf trestního zákoníku platící analogicky ve většině zemí Evropy se vztahoval i na nově příchozí a byl i u nich důsledně uplatňován a mnohoženství bylo v celé Evropě trestáno ve všech případech. Zákon nemá zavádět rovné a rovnější, ale platit vůči všem stejně. Diskriminace původních obyvatel Evropy v otázce mnohoženství (a v nejhorším i – jaká hrůzo – mnohomužství) mi nepřipadá správná.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.