Karolína Topolová: Teplota nabírá na obrátkách a s tím souvisí nárůst nabízených ojetin na trhu

08.06.2017 12:29

V minulém měsíci šla ručička barometru ukazující počet nabízených ojetých automobilů prudce dolů. Měsíc květen ji však velmi rychle vystřelil do vysokých hodnot. Zatímco v dubnu bylo inzerováno 76 000 automobilů, v květnu se na trhu s ojetinami objevilo až 84 000 vozů.

Karolína Topolová: Teplota nabírá na obrátkách a s tím souvisí nárůst nabízených ojetin na trhu
Foto: pixabay.com
Popisek: Prodej automobilů - ilustrační foto

„Teplota začíná nabírat na obrátkách a s tím souvisí i nárůst nabízených ojetin na českém trhu. Přesně jak jsme předpověděli, po krátkém uvolnění se trh s ojetými vozy opět začíná rozehřívat a zákazníci se připravují na letní dovolené. Tento trend každoročně přetrvává až do pozdních letních měsíců,“uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka jednoho z největších prodejců ojetin na českém trhu. 

Nejvíce ojetin bylo již tradičně v Praze (22 538), nejméně v Karlovarském kraji (1 986). Co se průměrného počtu najetých kilometrů týče, činil průměrný nájezd celkem 158 792 km. Hodnota se tedy nijak výrazně nelišila od předchozího měsíce. Společně s počtem nabízených ojetých automobilů na trhu pozvolna narostla i jejich cena, přičemž průměrná hodnota ojetin v květnu činila 197 365 Kč, což je o necelé dva tisíce více než v předchozím měsíci. Naopak však klesla hodnota průměrného stáří vozu z dubnových 9,9 let na květnových 9,8 let.

Květnová statistika nepřinesla v první pětce nejinzerovanějších automobilů žádné změny. Výraznější změny se pak neobjevily ani na pozicích druhé pětice populárních ojetých automobilů. Pomyslné příčky si prohodily pouze automobily BMW 3 s Fordem Mondeo a Volkswagen Touran s Renaultem Meganem. „V první desítce stále zůstávají u našich klientů prověřené vozy, což dokazuje, že čeští motoristé mají rádi tradiční vozy, které jim zajistí kvalitu a bezpečí. Jedná se o trend, který přetrvává již řadu měsíců a který nám dává najevo, jaké typy vozů čeští řidiči považují za spolehlivé,“ dodala Karolína Topolová.

Nejinzerovanější ojeté vozy na českém trhu v květnu 2017

1. Škoda Octavia

6. Ford Focus

2. Škoda Fabia

7. BMW 3

3. Volkswagen Passat

8. Ford Mondeo

4. Volkswagen Golf

9. Volkswagen Touran

5. Škoda Superb

10. Renault Megane

 

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…