Kateřina Amiourová: Ubytovny - radnice a stát se pustily do výroby bezdomovců naveliko

14.06.2015 16:40

Od 1.6. platí nový zákon, jemuž nikdo nerozumí, ale vynutil si ho zcela zjevně ministr financí. Jde o to, že radnice mají přehodnotit, komu udělí doplatek na bydlení a komu ne.

Kateřina Amiourová: Ubytovny - radnice a stát se pustily do výroby bezdomovců naveliko
Foto: hns
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

Myšleno to bylo tak, že radnice si vynutí na provozovatelích ubytoven snížení cen. Ale protože ubytovatelům připadají ceny přiměřené a tržní - není totiž jiných variant, vesměs ceny nesnížili, tož města podle stejné logiky došla k závěru, že prostě příspěvky na bydlení zruší plošně. Padají návrhy, aby lidé, kteří chtějí bydlet, pracovali nebo více pracovali, ale i zde jsme dokázali, že na ubytovnu nemají ani lidé, kteří pracují. A titíž lidé logicky nemohou mít na nově vyžadovatelnou kauci na normální bydlení.

Článek, který  otázku ubytoven a sociálního bydlení řešil, je tento: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/predrazene-ubytovny-nevhodny-napad-ministryne-mpsv-marksove-tominove a zde jsou prcující lidé, co nemají na ubytovnu a příspěvek jim nikdy přiznán nebyl: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/jak-je-toto-mozne a zde je kauza typického obyvatele ubytovny: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/lukrativni-podnikani-s-invaliditou

Tento týden průšvih praskl, jedná se o stovky lůžek jen v jednotlivých městech, tedy pokud by postupovali všude jako v Bohumíně  púříspěvky na bydlení plošně rušili všechny, tak se na ulici rázem ocitají desetitisíce osob.

13.6.2015: http://ostrava.idnes.cz/lide-z-ubytoven-se-bouri-kvuli-doplatkum-at-pracuji-vzkazuje-poslanec-1zk-/ostrava-zpravy.aspx?c=A150612_234111_ostrava-zpravy_jog Ten Stanjura je manipulátor, problém je v tom, že ti lidé na ubytovny nemají, i když pracují.A už vůbec nejsou schopni si ušetřit na šestiměsíční kauci. Tady se píše o plošném nařízení, platném od 1.6. - radnice musí doplatek na bydlení schvíálit, ale nevědí podle čeho, tedy jej ruší plošně, zde se píše o Bohumíně - kde se to týká 620 lůžek.  http://ostrava.idnes.cz/mesta-ovlivni-doplatek-na-bydleni-bohumin-zvazuje-plosny-nesouhlas-1ga-/ostrava-zpravy.aspx?c=A150421_2157142_ostrava-zpravy_jog

Zde expert na bydlení NSLEV21, takto dříve vládní zmocněnec, doporučuje lidem z ubytoven zcela sprostě kočovný život nebo - patrně eutanazii: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/budou-romove-kocovat-nebo-pujdou-do-nebe Pobavilo mne zejména, jak dává obyvatelům ubytoven na vyřešení jejich situace tři měsíce, jakýkoliv pokus z jejichj strany vzmoci se na cokoliv dražšího přitom nemůže být jinak než nějakou půjčkou a to by muselo záhy skončit exekucí i na toaletní papír.

Tolik výchozí zdroje, nyní analýza případu:

Každého,  kromě naší vlády a pana Přikryla,  by napadlo, že než bude odepírat dávky na bydlení, musí lidem dát možnost někde bydlet, mít záložnéí řešení připravené, a zde se jedná o to, co hlavní vládní strana slibovala, totiž o sociální byty. Na tom poli dosud nepodnikla nic. A tak dochází opět ještě k fašističtějšímu řešení, než jaké navrhovala předchozí pravicová vláda, utnout příspěvky na bydlení po sedmi letech. Tato tedy dávky na bydlení utíná ještě mnohem dříve, aniž by podnikla cokoliv ve směru k nápravě. A nejenže si bytový fond pro sociální bydlení ani nezačala tvořit - počítat a blokovat, dodnes dochází k tak třeskutým prodejům, vyrábějícím dalůší bezdomovce, jako nyní v Brně. http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/jiri-hracek-brnenska-katastrofa-aneb-privatizace-bytu Jenže cop to znamená -- před lidi, kteří ještě mohli být jakkoliv užiteční, staví jedinou perspektivu - totiž rezignovat  na jakýkoliv aktivní život a vydat se na černo bivakovat deo maringotek a hliněných černých staveb kamsi do lesů.   V této situaci tisícovek ba statisíců bezdomovců zjevných, dojde totiž k destabilizaci postavení všech bezdomovců skrytýchj, bychom byli velmi vděční architektům, kdyby pro stavební úřady provedli renesanci válkového zdiva, aby bylo možné levné= stavby vůbec pořizovat. A také kulatých tvarů, protože kulatá střecha se sklonem se také pořídí levněji než sedlová.

Je velmi jednoznačné, že za situace, kdy stát nic pro uspokojivé sociální bydlení neuděla, nedojde k žádnému potupnému zreguliování cen ubytoven,protože ti jsou syceny neustále vznikající klientelou průběžně vystrnaďovanou finanční tísní z normálního bydlení. A vystrnaďování má intenzitu takovou jakou má díky exekučnímu marasmu a ještě zvýší svoji rychlost se zavedením kurzarbeitu, Navíc nejde jen tak o nějaký regulující se systém, jde o živé lidi, tj  na ulici je mnohem snazší se dostat, než se dostat zpátky z ní, protože bez bydlení si neudržíte ani práci, ani kontakty, ani sociální flexibilitu - tj. rezervy pro akčnější jednání.

Chodím denně okolo plakátu ministryně práce a sociálních věcí na kanceláři ČSSD na Praze 2 a na téže kanceláři stojí nápis Dostupné bydlení pro všechny...Paní ministryně má tedy dost houževnatý žaludek, že se takto neváhá prezentovat už druhým rokem, aniž by hla prstem pro, hýbajíc naopak celou rukou proti tomuto volebnímu slibu. Pavel Ovčáček má pochopení:"Nejde to, že. ,,Lidská tvář,, k žádnému kapitalismu totiž nepasuje.Ten zločiny sice přehlíží, ale svou moci vykonstruovanou chudobu trestá."

Gorol Štefan: Kdo nese odpovědnost státu za výkon veřejné moci?

Co je příspěvek na bydlení a co je doplatek na bydlení: http://www.mpsv.cz/cs/8942 - samá krásná slova, že? Myslím, že nejdůležitější větou celého elaborátu MPSV je: "A zároveň těchto 30 % (v Praze 35 %) příjmů je nižších než normativní náklady na bydlení." Je otázkou, co jsou to normativní náklady, normální náklady to totiž nebudou, počítali je patrně stejní mistři, jako ti, co vykouzlili aktuální částky životního a existenčního minima. Kvůli tomu právě existuje ten doplatek na bydlení, že totiž po odečtení skutečných nákladů lidem anio přes přidělený příspěvek na bydlení nezbývá ani to  minimum. 

Mirka Neužilová: SAMOZŘEJMĚ, ŽE MUSÍ DOSTAT DOPLATKY NA TY STRAŠNÉ CENY KUTLOCHŮ , KTERÉ JIM PRONAJÍMÁ ZA NÁSOBKY CENY OBVYKLÉ KDEJAKÝ POLITIK, PARDON MAFIÁN. LIDI, CO PRACUJÍ, VYDĚLAJÍ TAKOVÉ HOVNO, ŽE KDYŽ ZAPLATÍ BYDLENÍ TAK UŽ SE NENAJÍ. Zato můžou naši prašiví, zaprodaní politici ! Tak plaťte. Pokud tu uměle udržujete hovnoplaty , tak z těch megadaní musí vyjít i na vykořisťovaný a ne jenom pro zbohatlíky na nová golfová hřiště. Chudým a utiskovaným jsou i cyklostezky k hovnu , protože nemají ani to kolo. Daně jdou bohatým a platí je chudí. Takový tu je bordel ! Havlov , Kalouskov , Šláfíkov , Dokradestán , či jak se náš zaprodestán jmenuje.

Vladimír Tvardek: je tady takové kolečko. Tam kde je práce je drahé bydlení a tam kde je bydlení levnější zase není práce.

Spekulantů s byty je však dost a dost - myslíte, že se všichni uživí? :DD http://www.novinky.cz/ekonomika/371518-nove-byty-budou-v-cesku-zdrazovat-ceny-zene-vzhuru-poptavka.html 

https://www.youtube.com/watch?v=F1OIJNnm4nU

https://www.youtube.com/watch?v=VnCLk_FcLlc

Ondřej Dvořák: Fašistické země se poznají podle toho, že montují lavičky, na kterých se nedá spát.

Doporučuji k přečtení: http://denikreferendum.cz/clanek/20583-podnajmy-pro-podlidi

Petr Březina: Ty 4 panely s balkonovými dveřmi, které přesluhují projektovanou životnost, nemají reálnou nákladovou hodnotu vyšší, než 10.000,- Kč, jenže gauneři si potřebují narýžovat na nájemném, a proto musíme těmto gaunerům platit z daní příspěvky na bydlení. Kdyby lidi dostali jednorázově 10.000 na koupi těch 4 panelů... bylo by dobře, kdyby legislativa nebyla psaná pro "investory" do nemovitostí před rozpadem, za 20 litrů by si ty 4 panely mohli postavit lidi sami z nového materiálu.

Luke Puke: No někdo si vzal tyhle lidi jako rukojmí - podnikatelé napojení na státní penězovody. V každém baráku jsou prázdné byty, tak ať je stát vykoupí a udělá z nich sociální byty...oni se začlení a nebudou vznikat gheta, a pokud byt zničí nebo budou dělat brajgl, tak vylifrovat někam do nějakého újezdu do zemljanky a práce v lese mimo civilizaci nebo možnost vycestovat, po odpracováni si škody možný návrat zpět - a není boha, aby po dvou zimách v lese ještě někdo rozflákal socialní byt.

Pozn.: Luke jistě reaguje na zprávu o tom, že v Teplicích Krupce a i leckde jinde  nyní zakonzervovávají domy, pro které se nenašli kupci bytů. ačkoliv byty byly za směšné částky. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/302406-na-severu-cech-se-prodavaji-byty-i-za-padesat-tisic-a-nikdo-je-nechce/

David Michal se vyjadřuje k článku iDnes se Stanjuovým vzkazem - "ať ti lidé pacují": Nejdrsnější jsou příspěvky pod článkem. Spousta lidí se přímo raduje z neštěstí druhých, těch slabších. Radují se, že v tom podělaném systému, v kterém oni musí dělat tu děsně protivnou práci, jsou slabší mláceni více než oni.

Ten řev zdejších lidí, že: "Já musím pracovat a oni ne."

Základní myšlenkou diskutujících je tam tedy: "Já musím pro svůj příjem nesmírně trpět, ostatní musí také a ideálně ještě více."

Což člověka děsí. Protože mnohem příhodnější se mi jeví myšlenka: "Jak jen to udělat, aby získávání příjmu bylo příjemnější pro všechny?"

Nyní vidím, jak moc lidé (ti diskutující), zústávají v dogmatu, že práce je fuj a tak to má být pro všechny.

Nepřejícnost tedy, velká nepřejícnost.

To ovšem zákonama změnit nelze. Holt se tady lidi rozhodli, že to prostě v Česku bude hnusný. A tak to tak bude.

Vyšlo na vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka