Klára Samková: Poučení z primovního vývoje

21.09.2015 8:55

Aneb k pořadu „Partie“ odvysílaného 20. 9. 2015

Klára Samková: Poučení z primovního vývoje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Vzhledem k tomu, že velká část debaty proběhla jako bezobsažná diskuse, do které jsem se bohužel nechala částečně vtáhnout, ráda bych shrnula některé poznatky, které pro mne z debaty na Primě, proběhnuvší 20. 9. 2015 vyplynuly:

1. Skutečnost, že p. hejtman Hašek měl tmavomodrou kravatu, tedy v barvě opoziční, nikoliv vlastní strany, beru jako mimoverbální potvrzení následujících skutečností:

a) ČSSD se definitivně rozděluje, na jedné straně feminista Dienstbier s kolegyní Marksovou Tominovou, v čele se zoufalcem národním zrádcem Sobotkou, na druhé straně pan Hašek, který by rád předsednické křeslo druhé, respektive první frakce. Což není nic nového. Momentálně se však pan hejtman nachází v pozici Královny Koloběžky I. – ani pěšky ani vozem... znáte to. Obávám se, že se pan hejtman bude muset rozhodnout, co bude nadále předstírat, že si myslí, a na tom bude muset alespoň přijatelně dlouhou dobu setrvat.

b) prohlášení pana hejtmana, že multikulturalismus selhal, mi otevřel kudlu v kapse, protože to byla právě jeho rodná ČSSD (ale ODS i TOPka, o dalších tzv. „pravicových“ stranách nehovoře, hodila tutéž otázku přes palubu pasivně, takže na tom není o nic lépe), která naprosto zničila Romy svou multikulturní politikou, kterou ostatně páchá dodnes. Její skvělé výsledky vidíme, kam oko pohlédne... Dodávám, že proti tomuto způsobu „řešení“ romské otázky jsem po dobu 25 let aktivně bojovala, protože jsem věděla, jak to musí dopadnout. (A dopadlo...) Bohužel naprostá většina lidí toto moje úsilí pochopila jako „boj za Cikány“. Pokud si myslíte, že „překabácuji“, prosím, přečtěte si moji knížku „Romská otázka – psychologické důvody sociálního vyloučení Romů“ z konce roku 2011 – tam to všechno je. Takže na téma „multikulturalismus“ může pan hejtman pouze důstojně mlčet a tvářit se, že vůbec není.... neexistuje a chodit může pouze kanálama...

c) pan Hejtman vykládal, jak se byl dívat na uprchlíky, co vystupovali v Břeclavi z vlaku. Já viděla ty v Calais ...

2. Pan hejtman říkal, jak je připraveno těch 900 vojáků uzavřít hranice. Pokud vím, tak právě pochoduje od Athén zhruba 50.000 migrantů, 12.000, jak bylo řečeno, překročilo včera (??) hranice s Rakouskem... Až se těch 12.000, případně těch 50.000 objeví u nás na hranici, pak teprve si s panem hejtmanem popovídáme o té báječné funkčnosti našich ozbrojených složek, strážících hranice. Zatím neuhlídaly ani jedny trencle vlající nad hradem, takže dle mého názoru ostrahu státních hranic efektivně provádějí momentálně pouze houbaři na Šumavě.

3. Islám je ideologie, převlečená za náboženství, proto mu ochrana náboženské svobody ve smyslu českého a evropského práva nepřísluší. O tom, že se skutečně jedná o ideologickou invazi svědčí postoj států Zálivu, kteří odmítají svým souvěrcům pomoci. No bodejť, když to jsou jejich vlastní zbraně, co na nás dnes pochoduje! Za dnešní situace považuji pochod migrantů za ideologickou válku, vyhlášenou především Saudskou Arábií proti Evropě a křesťanství.  Pokud státy Zálivu v čele se Saudskou Arábií nezlikvidují Islámský stát a nezačnou se korektně starat o záležitosti své vlastní náboženské komunity, budu je považovat i nadále za nepřátelské země, se kterými jsem ve válečném stavu.

4. Afrika má největší růst dolarových milionářů ze všech kontinentů - je jich už 165 000 a ovládají 640 miliard dolarů. Ti nehodlají pomoci svým souvěrcům? Žeby zase nějaké jiné zájmy, na které EU pozapomnělo?

5. Válka se posunula dál, obsazení Alsaska Lotrinska je zapomenuto a  směřujeme k obsazení Francie (v historické paralele). Dnes už jsou islamisté posíláni přímo na budoucí místo určení. Zatímco se Evropa hádá a zastánci „dobroty a tolerance na každém kroku ať to stojí co to stojí“ (dále pouze dobroseři), ze svých odpůrců udělali rasisty, xenofoby a lidi bez soucitu, otevřely se kruhy Dantova pekla na Balkánské cestě a tyto kruhy popohání tak zvaně utečenecký dav rychle dopředu, aby nebylo pozdě. Pozdě především v Německu, než  se tam seberou lidí a vlítnou do ulic. Naštěstí se peklistům nepodařilo zatím zaplavit východní Evropu, jak  měli v plánu, protože Maďarsko se ukázalo jako neskutečně statečné, nesklonilo se a vytrvalo. Maďaři vybojovali malou bitvu u Lepanta. Problém je teď v Chorvatsku, neboť ten, kdo to vše organizuje, zvyšuje agresivitu. Rozbíjení záhřebského hotelu, útok na maďarských hranicích, to vše směřuje ke konfliktu.  Je to armáda v civilu a jde o obsazení Evropy. Chorvatsko dobylo 12.000 osob, které, pozor, byly neozbrojené. Za této situace, kdo nebrání sebe, svou zemi a svůj národ, je zrádce. Za tím si stojím.

6. Takže se opět bavíme o otázce, která je v Zemích Koruny České na stole od prvního vpádu Braniborů, nebo ještě lépe od dob sv. Václava: zda odvádět voly a stříbro (za voly bych se přimlouvala, že jo, těch máme nazbyt) a především, zda souhlasíme či nesouhlasíme se vstupem cizích vojsk. Už jsme vyzkoušeli tyto varianty:

a) Bílá hora: vojska sešikována, česká vojska vnitřními sváry poražena.

b) nacistická okupace: zálohy povolány, obrana připravena, bunkry vystaveny, leč zbraně složeny.

c) pomoc bratrských vojsk – barikády a zrada elit (co mi to jen připomíná?)

Navrhuji proto novou neotřelou strategii: bojovat.  Přemek Podlaha (čest jeho památce, doufám, že jeho paní Kateřina půjde s námi) vtisknul našemu chalupářskému národu lásku k historickým zemědělským nástrojům, takže cepů je u nás po stodolách neúrekom, řemdihy od nás obkoukali ninjové a součástí k jejich výrobě je plný každý správný vietnamský shop. To, co nás čeká, není sofistikovaná válka supermoderních zbraní za miliardy, ani tanková bitva u Kurska – čekají nás pouliční boje, na ty je nutno se připravit adekvátně.

7. Bohužel, stejně jako si náš generální štáb i s velením NATO čte zápisy von Clausewitze a vůbec je nenapadne, že válka nemusí začít jejím vyhlášením, civilní politické složky trpí zcela stejnou slepotou. Řeší technikálie, avšak o koncepci, neřku-li vizi není nikde ani vidu ani slechu... Nikoho dosud nenapadlo, že válka, ve které jsme (ano prosím, jsme ve válce, jestli jste si ráčili všimnout), je válka ideologická a je nutno ji vést též ideologickými prostředky a ideologickými zbraněmi. Ne, pana Halíka tím opravdu nemyslím.

8. Místo seriózní diskuse a hledání skutečného řešení skutečných problémů se národu předhodilo soft porno Jakuba Jandy, kterému tímto vyslovuji svoje sympatie, zastání a své naprosté znechucení nikoliv nad jeho akty (oko starší ženy se potěšilo), ale nad konáním těch, kteří jeho intimní záležitosti zveřejnili. A říkám to přes to, že slovní výlevy pana Jakuba Jandy ve směru jeho bezvýhradné podpory Evropské Unii považuji za neporovnatelně nebezpečnější než jeho jiné... výrony. Šlo evidentně o snahu upoutat pozornost národa, přehození výhybky na bulvární kolej, aby se národ přestal zajímat a starat. Kupodivu se to nepodařilo. Těm, kteří tuto podlou osobní kampaň odstartovali, bych ráda vzkázala: NEJSME MALÉ DĚTI! Zde je potřeba si připomenout, jak to bylo s ultraortodoxním komunistickým funkcionářem Miroslavem Štěpánem a jeho slavným výrokem z 23. listopadu 1989, kdy v ČKD před dělníky prohlásil: „V žádné zemi, ani v rozvojové ani socialistické a kapitalistické neexistuje to, aby patnáctiletý děti určovaly, kdy má odejít prezident nebo kdy má přijít a kdo jím má být. A to se bohužel stalo“.
Dělníci jej vyhodili s výkřiky, že oni nejsou žádné děti. Takže zase jednou znovu, milá vládo: NEJSME DĚTI... Ani když obětujete jednoho „svého“, tedy Jakuba Jandu, malými dětmi se nestaneme.

9. Prý si budeme uprchlíky vybírat... Ráda bych poukázala na zprávu pakistánské tajné služby, která zveřejnila, že zavřela 40 úředníků pro vydávání dokladů, které umožnily 50 000 lidí získat novou identitu, dělali to za cenu 100 - 200 dolarů. Přišlo se na to tak, že útočník na metro v New Yorku si žil mnoho let na řádný pas, který nebyl falešný, a tak jej nemohli odhalit. Totéž se týká uzbecký zločinců, co řádili v Kataru. Skandál je strašných rozměrů s ohledem na množství lidí, co se pohybují s pravým pasem, ale pod cizí identitou.  Nikdo nám nemůže dokázat, že syrská vláda, Saudskoarabská vláda a další vlády nevydávají zcela pravé pasy se zcela falešnou identitou – to pro případ, že dotyčný by měl úkol, který by závisel na prokázání jeho liliově čisté identity. Řekla bych, že v současné době je získání pravých pasů pro ty správné osoby tou nejjednodušší záležitostí.  Jak si na tohle česká vláda troufne, to chci vidět... podrobí se všichni migranti vyšetření na detektoru lži nebo jako jak?

10.  K panu Zahradilovi bych řekla následující. V Europarlamentu je již dvanáctým rokem, takže to má tolik, jak se dává za vraždu... Neunikla mi jeho snaha mne diskreditovat pomocí vyvolání anticikánské nálady, když poukázal na moje angažmá v romské otázce. Pozdě, pane europoslanče.... Romové jsou dnes u nás marginální problém, který ODS pomohla vytvořit stejně, jako to dělala celá ta léta ČSSD. Romové mají svoje instinkty k obraně domova a rodin – díky těmto instinktům přežili do dnešních dnů jako národ se svým jazykem. Tyto jejich instinkty teď možná budeme velice potřebovat a možná se je budeme potřebovat od nich i znovu naučit. Protože je fakt, že když roku 1453 byly dobyty pod náporem osmanských Turků hradby Konstantinopole, tak poslední byzantský císař Konstantin XI na těch hradbách padnul, stejně jako byl na nich smrtelně zraněn janovský kapitán Giustiniani, který jako jediný přispěchal se svými sedmi sty muži Cařihradu na pomoc. Dnes, bohužel, pane Zahradile, žádného císaře na našich hradbách nevidím, ani Vás ne – a to jste místopředseda posledního zbytku poslední české údajně pravicové partaje. Proto by bylo o moc lépe, kdybyste vzal raději na vědomí, že Romové starší generace mají všichni za sebou vojnu a jsou připraveni za tuto zemi – svoji zemi, naši zemi – bojovat. A svoje syny, kteří na vojně nebyli, vezmou s sebou, protože vědí, co to je rodinná soudržnost. To obojí vím naprosto bezpečně. Takže se vraťte do hrobu. Můžete se při té příležitosti zavřít do té rakve na spisy, ve kterých převážíte dokumenty z Bruselu do Štrasburku a zpět.

Jo a abych nezapomněla: ty svoje kecy o tom, že o nebezpečí islámu mluví ti, co o něm nic nevědí, ty si taky nechejte od cesty. Nebo Vás Konvička vyzve na souboj o znalostech islámu a bude vám to pískat Salmán Rushdí ruku v ruce s vrchním imámem z Mekky – a pak se ukáže za je toho loket. Prohravší bude zastřelen spřátelenými kurdskými bojovnicemi stříbrnou kulkou potřenou jejich menstruační krví... (Mohu osobně zařídit, kontakty jsou). Troufáte si?  Kromě toho si dovoluji připomenout, že Titanic nejenom postavili, ale také řídili skuteční odborníci! Pokud se vám stýská po dobách, kdy o rubání hovořili pouze horníci a o produkci mléka dojičky krav, slyšela jsem, že to ještě velmi dobře funguje v Severní Korei – račte se tam proto, pls., zavčasu odebrat. V opačném případě vězte, že přes četné útoky tzv. nevládních organizací zde občanská společnost skutečně vznikla a už vám do toho vládnutí bude kecat kde kdo – navždy...

11.  Nepochybuji o tom, že se zahraniční situaci pokusí někdo využít/zneužít na vnitropolitické scéně. Proto v návaznosti na hlasování o kvótách doporučuji:

a) pan Babiš by si měl rozmyslet, jestli vládu opravdu hodlá položit nebo ne.

b) jestliže ne (což bych doporučovala), stačilo by spíše vyměnit pár osob z vedení ČSSD. – Nedělní Prima ukázala jeho jasné spojence, Princeznu Koloběžku na prvním místě.

c) jestliže ať ano nebo ne, i když je předseda Babiš demokrat každým coulem, měl by si pročistit partaj. Nepůsobí dobře mít ve vládě bratra významného islámského konvertity, arabisty, činitele Česko-arabské obchodní komory a honorárního konzula Súdánu v České republice. Navozuje to podezření na zavedení šarií cestou „shora“. Stejně tak není úplně dobře mít ve vládě přímého zástupce pražské kavárny. Taková postava je totiž naprosto neřiditelná, a to prokazatelně dědičně. Navíc jestliže toto má zajišťovat naši bezpečnost, jdu okovávat ten cep – bude to jistější.

d) pakliže pro ad a) platí, že ano, je otázka, zda ke svržení vlády dojde pomocí přeběhlických poslanců, o kterých vím, že jich má ANO dostatečné množství, či nikoliv.

e) pakliže by pan Babiš neučinil ad d), ale trval na ad a), pak by to znamenalo vypsání nových předčasných parlamentních voleb a měl by u mne nepatrné bezvýznamné plus...

f) v případě všech bodů a – e by si ovšem měl uvědomit, že naprosto nezrušitelnou podmínkou jeho jakéhokoliv dalšího konání je nutnost držet slovo, dané národu a zapomenout na blbosti typu elektronických pokladen. A když, tak musí být pouze aerodynamických tvarů, aby se s nimi dalo dobře házet po mírumilovných rodinách, které se náhle tak náhle u nás ocitnou a budou požadovat vydání zboží bez placení... Nechť pan předseda vezme na vědomí, že koblihy už Ne-Burešovi národ nežere...

g) jako bonus bych od něj přijala, kdyby se poohlédnul po někom jiném než je Věra Jourová. Jestliže máme v „gesci“ evropské právo a to se nám v přímém přenosu rozpadá před očima, aniž bychom od paní eurokomisařky slyšeli sebemenší pípnutí, pak, zdá se mi, není úplně vše na svém místě...

12.  S lítostí konstatuji, že dnes nepřichází v úvahu, že by k nám někdo přispěchal s pomocí, ať méně či více bratrskou. Musíme si to vydobýt sami. Máme jedinečnou příležitost se skutečně stát sami sebou. V rogerovské psychologii platí, že člověk je tak šťasten, jak je mu dovoleno realizovat své tendence k sebeuskutečňování se – tedy, do jaké míry se může stát tím, kým skutečně je a nikoliv tím, čím jej chtějí mít ti druzí. Jsem přesvědčena, že pro národ jako celek to platí také: pojďme být jednou takovým národem, jakým skutečně jsme a jakým chceme být.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …