Kopecký: Dostanou u nás azyl vrazi amerických policistů? Není Rus jako Rus, řekl soud

25.07.2016 20:13

Pavel Kopecký komentuje odvolací rozsudek nad ruským anarchistou a rozkrývá pozadí skandálního případu kapitulace soudu před politickým tlakem - o němž kupodivu média mlčí

Kopecký: Dostanou u nás azyl vrazi amerických policistů? Není Rus jako Rus, řekl soud
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Člen ruských i českých anarchistických skupin Igor Ševcov

Odvolací Vrchní soud v Praze uplynulou středu zrušil trest vyhoštění pro ruského anarchistu Igora Ševcova. Toho odsoudil letos v dubnu Městský soud v Praze ke dvěma letům vyhoštění za to, že během demonstrace na podporu uvězněných anarchistů před ruzyňskou věznicí natáčel, jak jeho "mírumilovní" soudruzi sprejují na zeď nápis „Smrt státu“. Jinými slovy dělal zeď, aby jeho komplici z „rudých brigád“ mohli v případě ohrožení rychle zmizet.

Soudce Petr Píša změnil v původním verdiktu rozsudku tu část, která se týkala vyhoštění. „Každý druh trestu je nutné hodnotit konkrétně. Obžalovaný řádně studuje, je to dobrý student. Vyhoštění by bylo významným zásahem do osobního života a studia. S ohledem na tyto okolnosti jsme dospěli k závěru, že vyhoštění je trest nepřiměřeně přísný,“ uvedl soudce odvolacího soudu.

Mladý „Bakunin“

Místo toho soud využil paragrafu trestního zákoníku o „zákazu vstupu na sportovní utkání a jiné společenské akce“. Podle Píši se zákaz týká anarchistických demonstrací a manifestací a nedodržení by bylo bráno jako maření úředního rozhodnutí. Ruský anarchista tedy může zůstat a dále usilovat o „smrt státu“, který mu dává možnost za peníze daňových poplatníků tohoto nenáviděného státu studovat a na jeho území využívat všech jeho výhod. Jen musí dát pozor, aby ho při demonstraci nechytili. Však se také již mladý „Bakunin“ nechal slyšet, že to je porušení jeho lidských práv.

Proč najedou ze strany státu tolik ohledů? Fráze o dobrém studentovi a další banality jistě nejsou tím pravým důvodem. Tušíte správně. Soudruh Ševcov stojí na té správné straně barikády. Je tím „správným“ Rusem. Bojuje nejen proti našemu státu, ale i proti nenáviděnému putinovskému režimu, který ho také za jeho anarchistickou činnost (spočívající v narušování demonstrací na podporu připojení Krymu) nakrátko v Rusku uvěznil, než nás tento skromný hoch poctil návštěvou u nás.

Mocní přímluvci

Není se co divit, že si soudce dvakrát rozmyslí, aby takového „odbojáře“ vyhostil z republiky. Zvláště ve chvíli, kdy se na jeho „záchranu“ aktivizovaly všechny kruhy pražské kavárny a spustily mediální kampaň na podporu tohoto „uvědomělého soudruha“ ve zbrani. Musel být možná sám překvapený jakou moc u nás "ničitelé státu" mají, když se kolem něho točí média jako kolem významné celebrity. Trochu to připomíná hrdinský postoj královského syna z pohádky „Princ a Večernice“, který také neviděl, že za jeho zády stojí mocní přímluvci v podobě Větrníka, Slunečníka a Měsíčníka.

Však se také za anarchistické princátko okamžitě postavili všichni naši „rusobijci“ a lidskoprávní aktivisté včetně akademických hodnostářů. Podpora „slunečníků“ kterou se pyšní na speciálně zřízených webových stránkách, nenechává nikoho na pochybách: Odvolací soud byl pod mediálním tlakem - a aby si nedělal problémy s mocnou Kavárnou, zvolil metodu dvojího metru, neboť v jiném případě by se cizinec, který se dopustí trestného činu, u nás dlouho neohřál.

Ale to by se za něj nesměly postavit takové havlistické veličiny jako třeba rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. „Trest vyhoštění pro pana Igora Ševcova, řádného studenta Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, je z mého pohledu nepřiměřeně tvrdý. Nesouhlasím s jeho zdůvodněním a zejména protestuji proti jeho vynesení při znalosti následků, které to pro pana Ševcova s vysokou pravděpodobností bude mít,“ pokáral nezávislý soud anarchista-akademik.

Větrníci a slunečníci

Pozadu nezůstala ani ševcovova domácí fakulta: “Filozofická fakulta UK v Praze důrazně varuje před uložením nepřiměřeného trestu svému studentovi Igoru Ševcovovi v podobě vyhoštění z České republiky do Ruské federace" prohlásil za FF UK, proděkan Jan Bičovský. Vždyť ten chlapec nechce nic jiného, než většina jeho kolegů: Zničit náš stát (nejlépe utopením v bruselských blatech).

Přehled „větrníků“ podporujících Ševcova je předlouhý a v podstatě kopíruje základní stavební kameny „pražské kavárny“. Pozadu nezůstaly ani státní „neziskovky“, hlavní výkonné paže bruselského protektorátu: Amnesty international, Člověk v tísni, Rada vlády pro menšiny. Nechybí ani „máma uprchlíků“ Magda Faltová ze Sdružení pro integraci a imigraci. Ta navíc dala jasně najevo, že se v případě některých "speciálních" jedinců nesmí hledět na jejich konflikty se zákonem:

“Sdružení pro integraci a imigraci monitoruje případ Igora Ševcova, ruského studenta v České republice. Nechceme se vyjadřovat k jeho vině či nevině, domníváme se však, že v případě vyhoštění může být pronásledován pro své politické názory. Česká republika je vázána základním principem mezinárodního práva non-refoulement a je nezbytné, aby byl uplatněn i v případě Igora Ševcova" pravila šalamounsky paní ředitelka Faltová.

Co by to ale bylo za protest proti Putinovi, kdyby chyběli naši slavní rusobijci. „Nelze šikanovat za politický názor. Vyhoštění pana Ševcova do putinovského Ruska by bylo selháním právního systému ČR", vzkázal soudu europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina. Pozadu nezůstal ani trockista Petr Uhl. „Jsem rád, že se s Igorem Ševcovem čeští občané solidarizují. Zmirňují tím příkoří, které mu působí český stát,“ uvedl oznamovatel smrti neexistujícího Martina Šmída, čímž spustil "sametovku" - a zánik našeho státu v trockistické EU.

A.C.A.B. aneb policajti jsou parchanti

Nechybí ani „morální autority“ Pražského Majdanu, který se dnes přejmenoval zřejmě pod dotačními přísliby z Tržiště na East european information centre a nemluví za ně nikdo jiný než komická figurka běhající po Praze s ukrajinskou vlajkou Tomasz Peszynski. „Nelze vyhostit člověka do putinovského Ruska. Dnešní Rusko nezaručuje právo na spravedlivý proces a humánní zacházení s obviněným i vězněm“, prohlásil tento aktivista, který se proslavil nedávno výrokem na facebooku ve kterém národu sdělil: „Zas..ný fašistický hovado Miloš Zeman až chcípne, strašně se ožeru“.

Koneckonců v sáhodlouhém seznamu podporovatelů Ševcova nechybí ani Česká asociace ukrajinistů, Socialistická solidarita či prohlášení Anarchistické federace. Tam se to koneckonců dá pochopit, neboť organizace nenávidějící stát, právo a pořádek jistě oceňuje, že Igor Ševcov má na jedné z fotografií na zátylku známý nápis používaný českými neonacistickými skupinami, na který se vztahuje zákon stejně jako třeba na hákový kříž. Mnozí neonacisté byli již za tuto symboliku zadrženi. A co že si tam tento podle rektora Karlovy univerzity „řádný student“ nechal na památku vytetovat? Nápis A.C.A.B. (z anglického „All Cops Are Bastards“ – „Všichni policajti jsou parchanti!“) je zkratka užívaná především mezi kriminálníky a zločineckými gangy. Třeba těmi, kteří v těchto dnech ze zálohy střílejí policisty v amerických městech.

Útok na dům ministra obrany

Ševcov měl podle policie na svědomí rovněž teroristický útok zápalnými láhvemi na dům ministra obrany Martina Stropnického. Právě před rokem 7. června totiž podle policie Ševcov vhodil dvě zápalné láhve na ministrův dům, ve chvíli kdy tam spaly Stropnického děti.

Vzpomíná si ještě někdo, co se dělo když jiní mladíci, zaútočili zápalnými lahvemi na cikánskou rodinu ve Vítkově? Mediální lynč jim dávno před soudem upletl oprátku, ačkoli vina některých z nich byla přinejmenším sporná. Sedí všichni. Naproti tomu Ševcov, proti kterému měli policisté řadu důkazů, včetně pachových stop na láhvi, byl nejprve propuštěn z vazby na kauci (kdo těch 100 000 "nemajetnému studentovi" asi zaplatil?) a nakonec, údajně pro "nedostatek důkazů", byl osvobozen. Teď už není ani vyhoštěn.

I takový Petr Kramný, odsouzený téměř na doživotí bez jediného důkazu, si musí rvát vlasy, jak to zpackal. Kdyby chodil k soudu v černém, s ukrajinskou vlajkou a na čele vytetovaným nápisem A.C.A.B., byl teď nejspíš volný. Mocná jest politická a mediální pražská kavárna...

Revoluční buňky

Kolem tohoto anarchisty je zkrátka celý houf „Slunečníků“, kteří tvoří páteř vlivné havlistické lobby včetně jejich mládežnické divize z žižkovského centra Klinika, kde se Ševcov pochopitelně také angažuje. Není proto divu že si tohoto autentického „revolucionáře“ noví bolševici tolik hýčkají. Vždyť kromě jiného je také aktivním antifašistou, jak si říkají novodobá komanda ultralevičáckých SA, které zapalují auta a terorizují spoluobčany a připravují atentáty na vojenské vlaky (viz. takzvané Revoluční buňky).

K nim se ostatně vzorný student Ševcov také vyjádřil. V rozhovoru pro Deník Referendum, který s ním dělala Saša Uhlová (dcera Petra Uhla a ombudsmanky Anny Šabatové) mladý hrdina, bojovník proti Vladimíru Putinovi, říká:

„Pokud se ve společnosti, kde má nějaká skupina, třeba policie, monopol na násilí, objeví jiná skupina a začne se chovat násilně, třeba zapalovat auta, mělo by to tu společnost přivést k tomu, aby se zamyslela nad tím, že nejvíc násilí pochází právě od policie.“

No vyhostěte takového Lenina tam, odkud přišel!

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…