Kverulant: Státní zástupkyně nařídí policii pokračovat ve vyšetřování šarlatánů z AKTIP

11.12.2018 13:40

Česká televize na jaře tohoto roku odvysílala dokument Obchod se zdravím, který popisuje praxi „terapeutického centra AKTIP“. V dokumentu je zachyceno, jak jsou pacienti „odborníky“ z AKTIPu dovedně manipulováni k tomu, aby odmítli ověřenou léčbu klasickou medicínou a léčili se za peníze alternativně.

Kverulant: Státní zástupkyně nařídí policii pokračovat ve vyšetřování šarlatánů z AKTIP
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

To podle Kverulanta naplňuje nejen znaky trestného činu podvodu, ale i trestného činu ublížení na zdraví. Proto Kverulant podal na šarlatány z AKTIP trestní oznámení (ZDE). Na základě Kverulantova trestního oznámení vydala v červnu 2018 státní zástupkyně Mgr. Simona Krupová z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 pokyn Obvodnímu ředitelství policie Praha II, aby kauzu začalo vyšetřovat. To se Kverulantovým devítistránkovým trestním oznámením dokázalo počátkem listopadu vypořádat jednou jedinou větou, která konstatovala, že se trestný čin nestal.

Kverulant.org se s lemplovskou prací policie odmítl smířit a podal stížnost proti odložení věci (ZDE). Nyní dala dozorující státní zástupkyně Kverulantovi zapravdu a informovala ho, že přezkoumala dosud shromážděný spisový materiál a shledala postup policejního orgánu vadným (ZDE).

Ve vyrozumění o přezkoumání policejního postupu státní zástupkyně Krupová uvádí: „Závěry šetření (policie) však nejsou v takové míře, aby bylo možné definitivně a bez pochyb učinit závěr, že nejde o spáchání trestného činu či přestupku. Jedná se o složitou problematiku, již je třeba prověřit v rámci trestního řízení. Ve věci bude třeba vyslechnout zainteresované osoby, ať už konzultanty AKTIPU či osoby, jež se cítí jejich postupem poškozené, a vyžádat si další listinné podklady státních úřadů či soukromých institucí související s případem.“

Podrobnosti naleznete v kauze Smrtelná alternativní léčba (ZDE).

Dokument ČT Obchod se zdravím najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …