LIGA LIBE: Protestní nóta proti zákazům olova za téměř milion českých občanů

20.01.2019 9:37

Ve čtvrtek 17. ledna tohoto roku se událo něco, co tu skutečně ještě nebylo - aby v jediný den "velká ústavní trojka", tedy senát, sněmovna i vláda přijaly výzvu některé občanské platformy.

LIGA LIBE: Protestní nóta proti zákazům olova za téměř milion českých občanů
Foto: LIGA LIBE
Popisek: LIGA LIBE logo

A už vůbec výjimečné je, že se jedná o výzvu reprezentující téměř 1 milion občanů, a to z velké části organizovaných prostřednictvím zájmových svazů. K protestní nótě občansko-bezpečnostní platformy LIGA LIBE a jejich statisíců petentů se totiž postupně připojily některé z obrovských občanských zájmových organizací, kterých by právě zanedlouho zájmy mohly být výrazně poškozeny - tj. myslivci, rybáři, vojáci v záloze, apod.

O co vlastně šlo? O předávání protestní nóty našim nejvyšším státním představitelům - a to proti evropským zákazům olověných střel a rybářských závaží. Poselství bylo jasné - občané si nepřejí plošný zákaz olova v této oblasti, protože ekologické náhražky "neodporující fyzikálním zákonům" prostě neexistují. A proto si prý nenecháme ve jménu dalších a dalších euronesmyslů, které jsou ve svém důsledku kontraproduktivně neekologické, sahat na své koníčky a někdy taktéž i profese.

Video ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …