Ladislav Kašuka: Krvavá hra

11.09.2014 18:20

V současné době probíhá největší geopolitická mocenská šachová partie od pádu Sovětského svazu a socialistického bloku.

Ladislav Kašuka: Krvavá hra
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

První kolo této partie proběhlo po dlouhých, pro svět neviditelných přípravách, když se Američané chystali zaútočit na Sýrii argumentujíce údajným použitím chemických zbraní vládními vojsky Bašára Asada proti ozbrojeným muslimským radikálům, kteří se pokoušejí svrhnout v Sýrii vládu a které celou dobu podporují USA (později právě z těchto radikálů, díky zbraním a výcviku, které jim poskytovali USA, vznikl ISIL, později IS). Tehdy Rusko poslalo ke břehům Sýrie vojenské loďstvo a sestřelilo dvě rakety, kterými se snažili USA otestovat připravenost Sýrie bránit svou zemi (a hlavně odhodlání Ruska v případě konfliktu Sýrii poskytnout pomoc). Tento střet nakonec skončil vítězstvím Ruska a strategickým ústupem USA.

Dalším kolem této geopolitické partie je Ukrajina, kde USA za pomoci Evropské unie vyvolali revoluci vedenou ve volbách poraženou opozicí a podporovanou nacionalistickými a neonacistickými spolky uctívačů hromadného vraha žen a dětí Štefana Bandery. Toto kolo mocenského utkání stále probíhá a zatím to vypadá na jakousi remízu, ve které USA a jeho západní spojenci sice získali Kyjev, ale ztratili Krym a stále probíhá občanská válka v Doněcké a Luhanské oblasti (dočasně panuje křehké příměří, které ukrajinská armáda využívá k dozbrojení a nabrání sil). V současné době Američané pod pláštíkem chystaného cvičení NATO mohou na Ukrajinu dodat kyjevskému režimu novou munici, zbraně a čerstvé žoldáky, aniž by byl podezřelý přesun techniky, který se velice šikovně odůvodní právě tímto cvičením.

V této chvíli však probíhá také druhé kolo utkání o Sýrii, která je pro USA branou na Írán a k získání ropného bohatství a cesty k vedení saudského ropovodu, který by Američané a jejich saudští spojenci chtěli použít k zásobování Evropy ropou poté, co se jim podaří izolovat Rusko a vyvolat novou studenou válku pomocí konfliktu na Ukrajině. Novým americkým důvodem ke vstupu do Sýrie je pro USA výmluva, že tam hodlají zasáhnout proti islámským radikálům z IS, které sami před nedávnem vyzbrojili a vycvičili. Američané si vůbec nedělají hlavu z toho, že by se tento jejich plán na vojenský zásah na území suverénního syrského státu nemusel líbit syrské vládě, argumentujíce tím, že podle nich je režim Bašára Asada zločinný, takže ho nemusí žádat o dovolení.

Pokud by ostatní země uvažovali stejným stylem jako Američané, mohl by kdokoli vyhlásit, že americký režim je zločinný a protože USA od války bombardovali již několik desítek suverénních států, zaslouží si zakusit vlastní medicínu a začít USA bombardovat, nebo tam podnikat bombové útoky, aby americký lid zažil to samé, co jejich armáda dělá po dlouhá desetiletí v mnoha jiných zemích světa, arogantně využívajíce své velikosti a síly. Američané si musí uvědomit, jaká zvěrstva páchají jejich politici a oligarchové kteří tahají za nitky a něco s tím udělat, jinak nemohou čekat nic jiného, než že časem přijde další krutá odplata za jejich útoky proti civilistům v jiných zemích a mohou se dočkat celé spousty nových, malých i velkých 11 září.

Každý mrtvý civilista z těchto událostí, které mohou nastat, padá na hlavu Baracka Obamy a jemu podobných válečných štváčů zodpovědných za miliony mrtvých lidí v zemích kde USA vojensky intervenovala. Životy Srbů, Afghánců, Vietnamců, Korejců, Libyjců, Číňanů a mnoha dalších příslušníků národů celého světa, které se stali obětí americké rozpínavosti, nemají totiž o nic menší cenu než životy Američanů!

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…