Ladislav Kašuka: Putin je v koncích a Rusko na kolenou raduje se úplně mimo mísu pár Mimoňů

19.12.2014 9:37

Pár dní trvající západní frontální útok na ruský rubl, byl zoufalým pokusem destabilizovat politickou situaci v Ruské federaci před velkou každoroční tiskovou konferencí V. V. Putina.

Ladislav Kašuka: Putin je v koncích a Rusko na kolenou raduje se úplně mimo mísu pár Mimoňů
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Umělé snížení ceny ropy a sankce, které těžce zadlužené USA a ve vnitřní krizi se zmítající Evropská unie, která si ukousla příliš velké a tuhé sousto jménem Ukrajina, používají jako zbraně proti Ruské federaci s cílem vyvolat v této zemi nespokojenost vedoucí ke svržení stávající politické moci, jsou totiž dvousečnou zbraní.

Jak dlouho si nadšení euromaniaci a amerikanofilové myslí, že můžou USA, které již nemají peníze ani na splácení samotných úroků z dluhů a jejich spojenci z Evropy dovolit takový tlak na Rusko, když jejich ztráty jsou čím dál citelnější a kdy asi, dojde trpělivost jejich spojencům z OPEC, kteří každý den tratí těžké peníze, aby podpořili plán USA na svržení Putina?!

Opravdu si tito Mimoňové z řad příznivců poraženého prezidentského kandidáta a předsedy ministraničky, která se sotva dostala do parlamentu Karla Schwarzenberga myslí, že západní země jsou schopné tento finanční útok na Rusko vydržet několik let v kuse a sami přitom úplně nezkolabovat?!

Putin a jeho tým, totiž nejsou lidé, kteří by s podobnou situací nepočítali a proto, si vytvořili obrovskou devizovou rezervu ve výši 400 miliard dolarů a nakoupili spoustu zlata, které mohou použít jako platidlo nezávislé na směnném kurzu rublu vůči jiným měnám. S touto železnou rezervou jsou v nejhorším případě schopní ustát podobný útok i několik let. Nic takového, však nebude pravděpodobně vůbec třeba.

Ropa za nějaký čas opět zdraží a Rusko uvede do provozu nové plynovody do Číny a do Turecka, které ji více než vynahradí případné ztráty z obchodu s Evropskou unií.  Ruská federace totiž uzavřela jen za tento rok desítky a desítky smluv s Čínou, Tureckem, Indií a zeměmi Jižní Ameriky o dodávkách ropy, plynu, zbraní, technologií a výstavbě jaderných elektráren, navzdory americkým tvrzením o izolaci Ruska.

Takže Vás zklamu dámy a pánové, kteří milujete USA a evropské západní země více než svou vlastní zemi a bratrské slovanské národy, ale čas nehraje ve prospěch Vašich favoritů, nýbrž ve prospěch Ruska a Vám a vašim idolům nezbude než přiznat omyl a porážku, nebo jít tak daleko, že zkusíte poslední možnost, kterou je vyvolání nějaké provokace a válka, jako jste to dělali vždy, když Vám teklo do bot. Než, ale uděláte tohle poslední případné rozhodnutí, vzpomeňte si na to, že Rusko sice války na rozdíl od Vašich favoritů nevyvolává, ale zato je vítězně končí!

Tak vezměte rozum do hrsti a místo dosavadního způsobu myšlení, který se již přežil, zkuste přemýšlet o tom, jak se vlastním přičiněním, bez války a profitování na úkor druhých dostat z krize. Ruská federace Vám v tom jako rovnocenný partner, pokud na ní přestanete útočit a tlačit, jistě ráda pomůže!

Ladislav Kašuka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…