Ladislav Malý: Biskup Václav Malý v roli ďáblova advokáta

21.09.2014 12:46

Ladislav Malý, signatář Charty 77 a katolický aktivista se zamýšlí nad rolí některých významných církevních představitelů nejen v současné válečnické protiruské hysterii

Ladislav Malý: Biskup Václav Malý v roli ďáblova advokáta
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Pomocný biskup pražský Václav Malý

V pátek 12. září pan monsignore Václav Malý, pražský světící biskup katolické církve, v Českém rozhlase horoval pro agresívní politiku sionisticko-amerických jestřábů v krvavé válce na Ukrajině. Vehementně se zastával tzv. sankcí pro Rusko, ekonomického postihu různých ruských oligarchů, jejichž peníze v evropských bankách by se prý – podle monsignora – měly „zmrazit“. Snad do té doby, než oligarchové dostanou „rozum“, tj., až svrhnou samotného čerta na trůnu, Putina.

Pro nás, prosté katolické věřící, je to další z mnoha důkazů, že současné vedení Církve v Římě, ale i v církevních diecézích nejen České republiky, vedou nezodpovědní dobrodruzi, kteří se stali součástí aparátu lžidemokracie a své věřící ovečky mají jen jako stafáž. Pak ale takoví biskupové, parazitující na věřících, jsou k ničemu. Neříkám nic nového, když tvrdím, že oni, biskupové, by měli stát v čele boje proti současnému zlu ve světě, nikoliv být součástí tohoto zla. Církev má přece proti zlu bojovat, nikoliv se ustrašeně krčit kdesi v koutku - neříkám já, ale Písmo svaté. A jak se chovají naši páni biskupové?

Sankce jsou k ničemu          

Cožpak pan biskup neví, že jakékoliv ekonomické sankce proti takovému ekonomickému obru, jakou je ruská ekonomika (ve světovém žebříčku na osmém místě), jsou naprosto k ničemu? Že hospodářské sankce Západu proti Rusku jsou kontraproduktivní, a nakonec se vymstí právě zemím se slabší ekonomikou, jako je Česká republika?

Zednářům vadila v církvi tradice, tak ji jednoduše na základě „vědeckého bádání“ pomocí historicko-kritické metody, odsunuli do pozadí, přestalo se o ní mluvit, protože byla údajně podmíněna dobou, kdy vznikla. Kdo se tuto tradici snaží v současnosti aspoň trochu věřícím přiblížit, tak je katolický fanatik a náboženský extrémista!

Po druhé světové válce, když v roce 1948 se v Československu dostali k moci bolševici a provedli do té doby bezprecedentní tzv. znárodnění, Západ také uvalil na bolševiky sankce a jisté komodity k nám zakázal exportovat. Výsledek? Naše ekonomika šla dál, a co bylo za devizy nutné koupit, stejně nám prodali kapitalisté skrze tzv. třetí svět, přesně podle Leninovy teze: Kapitalista nám prodá i ten provaz, na kterém nakonec bude viset!

Směšné byly i sankce proti Kubě, tenkrát „ostrovu svobody“. A teď vidíme, že komunistická Kuba a severní Korea nejen že sankce Západu přežily, oni přežily i samotnou říši zla, jejich učitele Sovětský svaz, a dodnes jsou tyto dvě země s tuhým bolševickým režimem stále životaschopné. Čili opět byly sankce naprosto pro kočku.

Ostatně se domnívám, že pan světící biskup V. Malý tohle dobře ví, ale musí držet basu se svými zakonspirovanými kolegy, proto do éteru říká věci, kterým sám ve skrytu duše nevěří.

Jak na islám?

V minulých rozhovorech v Českém rozhlase náš pan biskup zase plédoval pro reformu islámského náboženství. Po vzoru nechvalně známého procesu, jenž v Evropě proběhl během 17.- 18. století a který intelektuálové zpětně pojmenovali „osvícenství“. U tohoto výrazu je nutné použít uvozovky, neboť jde o totální zatemnění lidských mozků; lidstvo si už na tu lež natolik zvyklo, že nikdo proti tomuto označení doby – jež se řadí svými zločiny po bok komunismu a nacismu – neprotestuje. Na něco takového mohli přijít jen židovští intelektuálové odkojení Kabalou, a jejich učedníci z řad gójů v zednářských lóžích. A právě podobné „osvícenství“ by náš pan biskup rád viděl i u islámu, a moc lituje, že dosud po něčem takovém v islámských zemích není ani vidu ani slechu.

            „…korán je muslimy vnímán jako zjevené boží slovo skrze Proroka Mohameda. To tedy v jejich pojetí není lidské slovo, ale přímo tedy boží slovo. To je neoddiskutovatelné“, říká pan biskup Malý. Tedy nikoliv, aby biskup katolické církve uvedl na správnou míru slova jejich „proroka“ Mohameda a řekl, že jde o falešné náboženství, ale pro pana biskupa jsou slova lžiproroka Mohameda neoddiskutovatelná!

Revize tradic?

Pan biskup Malý dále uvažuje nad Koránem: „…zásadní požadavek je revize tradic. Tradice znamená v islámu výroky a činy Proroka Mohameda. A zároveň také jistá revize výkladu koránu. A právě tyto výklady, tato objasňování určitých částí koránu, ta vznikla během celých staletí a stala se pevnou součástí pro orientaci muslimů. A často tyto výklady jsou postaveny na roveň samotného koránu.

Jak víme, ale výklady, to už nese pečeť tedy také člověčiny. A tady je požadavek, aby na tyto výklady koránu a na tyto tradice, to znamená, ty tradované výroky a činy Mohameda, které nejsou tedy součástí koránu, posvátné knihy jako takové, aby byly zkoumány takzvanou historicko-kritickou metodou, a to je tedy něco opravdu revolučního. Protože, co to znamená historicko-kritická metoda? Že určitý výrok, určitý výklad vznikne za jisté konkrétně dějinné situace, že je to reakce na nějaký podnět na nějakého člověka, na nějakou situaci. A tady právě dochází tedy k tomu požadavku, aby byly zkoumány tyto tradice touto metodou.“, říká pan biskup v Českém rozhlase.

Z kazatelny metodicky proti Bohu

A máme tady parádní odhalení metody, jak se pracovalo na II. Vatikánském koncilu a zejména po něm! Přesně to se stalo v 60. letech XX. století v Římě, a následky neseme dodnes. A jak kruté jsou následky pro samotnou katolickou církev, je známo každému věřícímu katolíkovi, pokud jeho mozek není dokonale zatemněn žvaněním o lásce a dobročinnosti. Na slovech pana biskupa Malého je krásně vidět, co by Židé a zednáři nejraději přichystali pro náboženství islámu – duchovní kastraci, podobnou té, kterou prošla katolická církev. Nejdříve ale budou muset islám infiltrovat svými zákeřnými a jedovatými myšlenkami, chytit se někde na univerzitě a odtud islám ideově podkopávat.

Zednářům vadila v církvi tradice, tak ji jednoduše na základě „vědeckého bádání“ pomocí historicko-kritické metody, odsunuli do pozadí, přestalo se o ní mluvit, protože byla údajně podmíněna dobou, kdy vznikla. Kdo se tuto tradici snaží v současnosti aspoň trochu věřícím přiblížit, tak je katolický fanatik a náboženský extrémista!  A věřící ovečky, navyklé na falešnou poslušnost a nemístnou pokoru, pomalu zapomínají, že byla kdysi nějaká katolická tradice.

Totéž se v budoucnu stane i s katolickým dogmatem; i o něm se v homiliích kněží pronášených od ambónu věřící nic nedozvědí. Proto mají věřící v hlavách takový zmatek, že nevěří v základní věroučné pravdy, jako je peklo a očistec; není jim jasná Kristova nekrvavá oběť vysluhovaná knězem na – bohužel – nikoliv oltáři, ale „žehlicím prknu“, tedy na tzv. obětním stolu. A tak bychom mohli pokračovat. A nakonec přijde doba, kdy – podle historicko-kritické metody – biskupové katolické církve přijdou na to, že vlastně žádný Bůh není, že to byl jen výmysl lidí v tehdejší době, která nebyla tak pokroková a neznala současné vědecké metody… 

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: protiproud.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…