Ladislav Žák: Mám problém…

14.12.2016 17:47

Uprostřed adventu, času rozjímání a očekávání nějaké radostné změny, jsem neustále pod vlivem otázky, na kterou neumím najít odpověď. Otázka zní, co je to stvoření nebo možná kreatury, které se vedraly na základě našich hlasů pro politické strany do Poslanecké sněmovny a následně do vlády…?!?

Ladislav Žák: Mám problém…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Žák

Jak asi přemýšlí lidé, kteří čerpají životní energii z poškozování svobody druhých, zakazují kouřit v restauracích, prodávat o svátcích, zveřejňovat alergeny a složení potravin, práci z domova, uzákoňují zdravou výživu pro všechny, chtějí nás zavírat za nespecifikované hanobení prezidenta a mají ještě dlouhou řadu ambicí, jak lidem škodit…?!? Přitom jsou sami nedotknutelní, zvedají si nemravně své už dost nemravné platy a schvalují si pro sebe ještě nemravnější ceny pro vyvolené. Nestydí se tvrdit, že jejich ceny, které platí, jsou ekonomicky i eticky v pořádku. Není jim stydno, ani když se handrkují s těmi nejubožejšími a nejchudšími členy a skupinami společnosti o stokoruny a žvaní přitom o rozpočtové odpovědnosti.

Můj přítel říká, že komu dá Bůh funkci, tomu vezme duši. Zdá se mi, že našim poslancům a ministrům vzal Bůh nejen duši, ale i rozum a srdce. Normy, které opouštějí Sněmovnu, jsou zoufale nekvalitní, chaotické, škodlivé, ale to nikomu, kromě lidí, kterých se tyto normy týkají, nevadí. Na mnohých z poslanců a ministrů je dokonce patrné, že jsou se svou prací a se svými zmetky spokojeni a že je jim úplně jedno, co jimi schválená norma způsobí, protože oni mají od hodiny a někdy od kusu. Je na nich patrné, že jsou poplatní něčemu úplně jinému než odpovědnosti vůči voličům a občanům. Celkový pohled do Sněmovny je obrazem bídy a utrpení. Těch několik čestných výjimek to rozhodně nevytrhne…

Omlouvám se, ale nářku bylo dost, a navíc, každý to vidí. Ale otázka zůstává… Co to je, co pudí poslance a ministry škodit lidem, omezovat je, určovat jim, co jak mají říkat, jíst, pít, kouřit, nakupovat, jak mají vychovávat děti, pracovat, jak mají žít…?!? Je to pocit výjimečnosti nebo spíše nějaký mindrák…?!? Co to je za sílu, která vše převrací ve zlo…?!? Kdo je symbolem této síly, když sílu opačnou dlouhá léta symbolizuje ďábel Mefisto...?!?

Opravdu nevím a mám s tím problém. Třeba mi někdo napoví….

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…