Ladislav Žák: Už je to tu zase…?!?

10.05.2017 18:41

Stále více začínám rozumět lidem, kteří v agónii první republiky a té druhé nemluvě očekávali s nadějí příchod Němců a jejich pořádku, protože se jim zdálo, že v podobném zmatku a přehlídce zlodějiny, amatérismu a neumětelství, které předváděli jejich političtí protagonisté, se dá jen obtížně normálně žít. Pomíjeli a potlačovali přitom jakékoliv informace, jen už nechtěli snášet to, co viděli kolem sebe.

Ladislav Žák: Už je to tu zase…?!?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Dnešní politická reprezentace svým odporným způsobem chování a jednání škodí občanům, obcím, podnikům a celé zemi. Nejhorší na tom je, že k ní neexistuje skutečná alternativa, která by po případném vítězství ve volbách mohla předvést při správě a reprezentaci České republiky alespoň přijatelný výkon. Protože často prostřednictvím těchto lenivých a hrabivých hokynářů vnímáme i své vnější politické prostředí, máme ke svému okolí horší vztahy a předsudky, než by odpovídalo skutečnosti nebo než by bylo alespoň trochu rozumné. Přece nelze lidem, kteří nedokážou zorganizovat ani zápis do školy a neumí si ani přečíst, natož pochopit Ústavu, věřit, že nás ochrání před čímkoliv nebo kýmkoliv.

Podle mého názoru se opět rýsuje možnost, že se objeví nemalá skupina osob a následně politická síla, která bude prosazovat rychlé přijetí eura, vstup do úzkého integračního kruhu EU a potlačení moci a vlivu odporných domácích kreatur, které před námi defilují v médiích a systematicky nám otravují náš každodenní život. Naši politici nám sice říkají, že nás chrání před vlivem zlé a hrozné EU a vnějšího světa vůbec, ale podstatou jejich konání je jenom to, že si chtějí ponechat jakýsi monopol na to, aby nás mohli okrádat a škodit nám sami. Lze se nadít toho, že vstup ČR do skutečné evropské integrace s cílem politické federalizace EU a především eurozóny, by těmto deprivantům, kteří vedou naši zemi, vyrazil jejich hračky, tedy nás, alespoň částečně z jejich špinavých pracek.

V každém případě lze s pravděpodobností blížící se jedné tvrdit, že vstup do hlavního integračního proudu EU přinese České republice, jejím obcím podnikům i občanům příznivější efekty než tehdejší vstup pod ochranu Třetí říše. Už jenom proto, že nelze dvakrát vstoupit do jedné řeky, byť by bylo fajn, kdyby naší politici opustili zemi podobně jako tenkrát…

Skutečností je, že občané nedostanou v nadcházejících parlamentních volbách jakoukoliv šanci cokoliv změnit a zůstanou ovcemi na stříž a hračkami deprivantů, pokud bude stávající domácí partajní oligopol představovat mocenský monopol kleptokracie a ochlokracie.

P.S.: Nejsem fanoušek EU, ale proti současné domácí realitě je opravdu zlatá…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…