Ladislav Žák: Vatikán je duchovní agresor…

03.10.2016 16:53

Viděl jsem v televizi záběry z návštěvy papeže Františka v Gruzii a mimo informaci, že byla odřeknuta plánovaná účast zástupců pravoslavných věřících na katolické mši, která nakonec proběhla v Tbilisi na sportovním stadionu za účasti asi tří tisíc osob, mne zaujal transparent s nápisem hlásajícím že VATICAN IS SPIRITUAL AGGRESSOR. Jsem dalek toho, abych soudil, nejsem členem pražádného monoteistického nebo polyteistického božího fanklubu, ba nejsem snad ani pohan, jen jsem si znovu uvědomil, jak by bylo dobře, kdyby k sobě měly křesťanské církve a jejich ovečky poněkud blíže.

Ladislav Žák: Vatikán je duchovní agresor…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Žák

Napadlo mě přitom, jak si jsou i z vnějšího pohledu blízké křesťanské církve vzdálené jenom proto, že přetrvávají dílčí rozdíly v dogmatech víry. Když se nad tím zamyslím, zůstává pro mě záhadou, jak nám nejrůznější věrozvěsti z neziskovek i politické scény domácí i evropské mohou s takovou nonšalancí tvrdit, že pro nás není nic více přirozeného než naše soužití s muslimy, kteří k nám přicházejí povětšinou indoktrinováni tím, že jsme něco neislámského, podřadného a tedy povinovaného jim sloužit.

Těmito dvěma odstavci chci jenom upozornit na skutečnost, že nám lidé, kteří nás chlácholí a konejší s tím, že náš pocit ohrožení a předběžná opatrnost vůči příchozím vlastně nemá reálný základ, nebezpečně lžou, ať již z vlastní zlé vůle nebo za cizí peníze. Nikdo, kdo nás takto chlácholí a konejší, to nemůže s námi myslet dobře. To je vše, nic víc, nic míň…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.