Ladislav Žák: Ve jménu koho…?!?

16.05.2016 18:27

Toto poměrně důležitou otázku by si měli položit naši politici, kteří, jak pravil Jan Werich, dílem z vlastní hlouposti a dílem za cizí peníze vytrvale setrvávají na sankcích proti Rusku. Nejde jen o to, že to tak trochu ničí především náš exportní potenciál, to je v době ekonomického růstu marginalita.

Ladislav Žák: Ve jménu koho…?!?
Foto: pixabay.com
Popisek: Růst ekonomiky - ilustrační foto

Základní poučka říká, že když ekonomika roste, jde všechno ostatní do hajzlu, takže když naše továrny nestíhají a nemají dost lidí, zní varování před ztrátou ruských trhů jako ono příslovečné volání na poušti nebo pád stromu v pustém lese. Ti, kteří jsou myšlenkově spřízněni s Leninem a jeho tezemi o politice jako koncentrované ekonomice, jsou nepochybně nadšeni, protože, aby ekonomika takhle cvičila s politikou, to už tady dlouho nebylo. Pořád však platí teze Aristotelova myšlenka, že žádné peníze z oligarchy aristokrata neudělají. Stejně tak motýlek a frak neudělají z idiota diplomata, byť je patrné, že je to na našem MZV jeden z hlavních směrů personální práce.

Jeden z mála diplomatů, kteří nám zůstali a kteří ještě skutečně slouží naší zemi, Hynek Kmoníček, nedávno u Václava Moravce naznačil, že, svět se mění v posledních letech tak razantně, že se za dvacet let zcela změnily preference našich občanů, například v touze bydlet v Bruselu, kde je teď skoro dvakrát více aktivních muslimů než katolíků. Řečeno obecněji, to, že na Západě není svět, který jsme znali za reálného socialismu z prodejních katalogů Neckermann a Otto, jsme zjistili poměrně rychle. Nyní je načase si položit otázku, zda nám svět Západu, který nyní často známe z osobní zkušenosti i ze statistik a který chceme nějak neustále dohonit a uchopit, nemizí před očima a pod rukama. Je tam ještě někdo…?!? Jsou tam ještě ti, kteří nám nařídili zlikvidovat naši soběstačnost, energetickou bezpečnost a celá průmyslová odvětví za to, že mu budeme moci sloužit bez vízových a celních bariér…?!? Nebo naopak, je tam ještě někdo jiný, než ten, kdo nám neustále vnucuje nějaké blbosti, ohrožuje nás a přitom vyhrožuje, že nám nadále nedovolí, abychom za něj dělali jeho práci, neustále nás uráží a dělá z nás idioty, xenofoby a rasisty.

Rektální alpinisté prosazují sankce proti Rusku

Tragédie současné Evropy nespočívá v tom, že Východ nechce přijmout nějaké uprchlíky. Tragédie Evropy spočívá v tom, že se Západ rozhodl neskrývat skutečnost, že nehodlá přijmout Východ, tedy mimo mimořádně zdatné slouhy a řiťolezce. Dlouhá řada našich politiků naznačuje svou prozápadní způsobilost a orientaci už svým účesem, který jako kdyby volal: „My vás škrábat nebudeme, maximálně pošimráme…“

Takoví a jim podobní rektální alpinisté prosazují sankce proti Rusku a cokoliv, co se jim ze Západu nařídí. Jen bych jim přál, aby až si půjdou pro svůj jidášský groš, aby hned za Rozvadovem šlápli do…. Myslel jsem samozřejmě do prázdna.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…