Libor Vaníček: Více než třetina českých domácností stále nemá žádné úspory

02.11.2016 13:03

Významných světových dnů existuje mnoho, ne každý však má ambici donutit Čechy k zamyšlení nad jejich způsobem života. Právě Světový den spoření ale slouží k tomu, aby lidé zvážili, zda jsou jejich úspory dostatečné, případně jim má poskytnout impuls, aby se spořením začali.

Libor Vaníček: Více než třetina českých domácností stále nemá žádné úspory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Světový den spoření vznikl z popudu zástupců devětadvaceti zemí na prvním mezinárodním kongresu spořitelen v italském Miláně v roce 1924. Od té doby připadá pravidelně na poslední říjnový pracovní den. Jeho cílem je dostat do povědomí veřejnosti význam spoření. Lidé by se během něj měli zamyslet nad tím, zda mají dostatečné úspory.

 „Oslavíme Světový den spoření už počtvrté. Jako odborníci na spoření vidíme v této aktivitě, která má konkrétní cíl – posílit povědomí o významu spoření, velký smysl. I letos tuto iniciativu podpoříme zajímavou soutěží pro veřejnost,“ říká Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank ČR, a dodává: „Z našeho nedávného průzkumu vyplynulo, že více než třetina českých domácností stále nemá žádné úspory. Pokud se naší aktivitou podaří motivovat ke spoření třeba i jen desítky Čechů, naše poslání bude splněno.“

Zatímco v loňském roce byly tématem soutěžního kvízu mince, letos se návštěvníci webu dozvědí řadu zajímavostí o bankovkách. V týdnu od 31. října do 6. listopadu 2016 mohou zkusit štěstí v soutěžním kvízu. Ze správných odpovědí bude každý den vylosován jeden výherce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …