Libuše Čiháková: Zelený čtvrtek, Velký pátek, Kalousek a Tluchoř

22.04.2011 15:40

"Co se týká ministra Kalouska, obávám se, že je nezničitelný. Kdyby v republice vybuchla atomová bomba a zmizelo úplně všechno a všichni, politik Kalousek by jediný zůstal," konstatovala manželka Víta Bárty Kateřina Klasnová pro Novinky.cz

Libuše Čiháková: Zelený čtvrtek, Velký pátek, Kalousek a Tluchoř

Přesto, že jsme světem považováni za ateistickou zemi, těžko lze věřit tomu, že by někdo nevěděl, kdo byl v biblickém pojetí Satan a kdo Jidáš.

Ráj pro pramáti lidstva Evu a jejího muže Adama, skončil ve chvíli, kdy se nechali zlákat úlisným hadem (převtěleným Satanem), aby okusili ovoce ze zakázaného stromu poznání.

Když Ježíš naposledy večeřel se svými učedníky sdělil jim, že jeden z nich ho zítra zradí. Všichni se zapřísahali, že „oni ne". A přece.

Když Ježíše druhý den zatýkali, jeden z nich ho zradil. Jmenoval se Jidáš Iškariotskýa zradil za třicet stříbrných.

Nejen na politické scéně se v tomto podobenství, se zlem a dobrem, setkáváme.

Zlo je nezničitelné. A zrada bolí.

„ K. Klasnová diskusi se čtenáři uzavřela vzpomínkou na svá studia teologické fakulty. "Na studia si nyní často vzpomenu, a to na úryvek z knihy Kazatel - Marnost nad marnost a nic než marnost..."

Dnes je Velký pátek. Den ukřižování Ježíše Krista.

"...žijeme v moderní době...neznalost bible zákonodárce neomlouvá... klanějí se konkurenčnímu zlatému teleti...jejich chrámy jsou banky, liturgií burzovní indexy, úrokové míry, smyslem všeho jsou jim peníze..."

Snad se podaří prosadit, aby tak jako Štědrý den, byl i Velký pátek prohlášen za státní svátek. Potom by se možná i děti dozvěděly, že v tento den byl jejich Ježíšek za pravdu ukřižován..

Hezké Velikonoce všem čtenářům přeje L.Č.

Vyšlo na blogu iDnes

SLEDUJEME téma: Vládní krize   

Dále čtěte:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…