Lubomír Man: ČSSD? Nejsou lidi

23.08.2019 21:45

Lubomír Zaorálek, jedna z nejchmurnějších postav ČSSD, kterého v době jeho ministrování zahraničních věcí nazval lid oranžovým Schwarzenbergem a který podle názorů mnohých byl nejtěžsím oudem, který pomáhal stahoval preference ČSSD od někdejších třiceti a pak dvaceti procent, až posléze klesly pod procent deset, se má znovu stát členem vlády.

Lubomír Man: ČSSD? Nejsou lidi
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

S tím, že jak spravedlivě a inteligentně směroval naši politiku zahraniční, bude stejně skvěle dirigovat i naši politiku kulturní. Čili: Zklamals v jednom, ale protože jsi náš a máme tě rádi, dáme ti možnost zkusit něco jiného. Třeba to tentokrát vyjde.

Nevyjde to, protože národ má toho člověka zafixovaného v hlavě jako zrádce. Cožpak bylo v této zemi zanícenějšího odpůrce amerického radaru než byl Zaorálek? A nebyl pak, když prošel bránou Černínského paláce, ve svých proamerických, proukrajinských a protiruských postojích a proslovech k nerozeznání od předchozího zahraničního ministra Schwarzenberga?

Ne, ta proměna se z hlav lidí vymazat nedá, zůstává v myslích živá a nikdo z normálních lidí u nás po jejím vymazání netouží. A  v tom stavu mysli nápad se Zaorálkem jako ministrem kultury posuzuje.

A to, i když vůbec nejsou lidi.

Lubomír Man

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…