Lubomír Man: Radku Kotene, zavařil sis to sám

10.05.2021 9:01 | Komentář

Do budovy ČT už ani nenahlédneš. Vůbec ses totiž neosvědčil.

Lubomír Man: Radku Kotene, zavařil sis to sám
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Odmítls nechat se vést nápovědmi zkušeného ohybatele lidských vyjádření moderátora Takáče, ani v nejmenším jsi mu slabomyslně nepřitakal, nenechal ses chytnout do léček, které ti v průběhu čtvrtečního Interview ČT kladl, a nelekl ses ani až téměř do krutosti ztvrdlých rysů jeho tváře a prokurátorsky výhrůžného tónu jeho hlasu, kterými od tebe vyžadoval: „Věříte Vrběticím, nebo nevěříte? Odpovězte mi na tuto jedinou otázku!“

Zachoval jsi klid, který výcházel z vědomí tvé duševní převahy a z vědomí tvé pravdy. Odpověděl jsi mu, že od toho, abys věřil nebo nevěřil tady nejsi ani ty jako předseda bezpečnostního výboru sněmovny, a není jím a ani jím nemůže být prostý občan, který má informací ještě méně než jich máš ty. Ale že všichni jsme tady od toho, abychom žádali bezpečnostní orgány tohoto státu, aby vyšetřily, zda se zločin stal či nestal, aby soudu byly předloženy nezpochybnitelné důkazy o vině či nevině podezřelých, a soud aby pak vynesl spravedlivý a objektivní výrok. A že teprve pak že je slušné ptát se s kohokoli z nás, zda věříme nebo nevěříme.

Ale u nás, řekl jsi, začíná být normální řvát: Zbavíme Rusko účasti na výstavbě dalšího bloku elektrárny v Dukovanech, nedovezeme z Ruska vakcínu Sputnik V, vyhostíme tolik a tolik ruských dilomatů hned, jak se v novinách objeví pouhé obvinění – bez důkazů. A k jeho důvěryhodnosti a úřední platnosti – dodávám už já jako autor tohoto článku – nám bohatě stačí , když se o tomto obvinění, jak to též nedávno zaznělo na ČT, kladně vyjádří poslanec Pavel Žáček.

Ale abych byl spravedlivý. Dávám ČT kladný bod za to, že si Radka Kotena do ČT pozvala, i když jisté nebezpečí tušit musela.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…