Lubomír Man: Vyžeňme ze sněmovny ANO i ČSSD

19.07.2017 7:36

Jako člověku, který od sametu až dosud věrně volil ČSSD, se toto píše dost těžko, ale nemohu jinak.

Lubomír Man: Vyžeňme ze sněmovny ANO i ČSSD
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Byli to i poslanci ČSSD, konkrétně 80% jejích poslanců ve sněmovně přítomných, kteří nás 12. července, a to nejen voliče, této strany, ale všechny obyčejné lidi, zradili. Zvedli své hlasy pro tažení též našich vojáků do Pobaltí.

Proč zrada?

Jejich povinností je spolu s vládou pečovat o náš šťastný a spokojený život, spočívající zhruba na třech podmínkách: Mít práci, být zdravý a žít v míru. Práci dnes díky celosvětové konjunktuře máme skoro všichni. Zdraví do určité míry zůstává mimo hranice lidského ovlivnění, ale snažit se zachovat lidem život v míru, to držíme v rukou a ovlivňujeme každým dnem svým činem.

Buď stávající napětí budeme stále zvyšovat až k jeho kulminaci, anebo vezmeme rozum do hrsti a budeme hledat cesty ke snižování napětí. Dvě možnosti, před kterými dnes stojíme a které ve skutečnosti rozhodují o tom, jak bude náš život pokračovat i v životu našich dětí a vnuků. Jsou to i dvě možnosti pro naši vládu i pro náš parlament.

Ptejme se: Je pouť našich vojáků k Baltu, kde spolu s vojáky USA a s vojáky téměř všech evropských armád NATO budou přes hranici dělat na Rusy válečnické bu bu bu, oním naším příspěvkem k snižování napětí? Nebo naopak je to cesta s naším příspěvkem k válce?

Odpověď je jasná. 80% poslanců ČSSD 12. července ve sněmovně přítomných volilo možnost druhou. Vzali si tím možnost volit je za naše zastupitele.

V té zradě nebyli sami. Stejně se zachovali i poslanci strany ANO, které řada našich lidí po zklamání z činnosti pravice věřilo. 81 % jejích poslanců volilo totiž stejně jako ČSSD, i když by jediné slovo předsedy Andreje Babiše mohlo způsobit opak. To slovo nepadlo. Hnutí ANO se stalo pro lidi míru přejícím rovněž nevolitelným.

Jak volila pravice?

Hlasování pravice bylo téměř aklamační a též v duchu výzvy k válce proti Rusku a například poslankyně Helena Langšádlová, je zcela přesvědčivá pro stav válečný…

Z poslanců TOP09 volilo pro provokaci u ruských hranic 95% přítomných poslanců.

Z poslanců ODS volilo 93% přítomných poslanců.

Z poslanců KDU-ČSL dokonce 100% přítomných poslanců.

Zbytek

Nadějněji dopadlo hlasování Úsvitu, kde pro naši misi u Baltu hlasovalo jen 20% přítomných poslanců (byl to ve skutečnosti poslanec jen jeden, jeden byl proti a ostatní se hlasování zdrželi či byli omluveni).

Z poslanců Nezařazených, mezi nimiž byli i zástupci Okamurovy strany SPD, nehlasoval pro tažení proti Rusku nikdo, čtyři hlasy byly proti, nepřihlásili se dva a zdrželi se taktéž dva.

Z poslanců KSČM hlasovali všichni přítomní proti baltské misi a tedy jedině oni, společně se třemi poslanci SPD i dalšími nesouhlasícími z jiných stran (u ČSSD to byl jeden a u Úsvitu též jeden).

Poslanci tak dostáli tedy svému poslaneckému slibu: „...Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí“.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…