Lukáš Lhoťan: Jak islámská diktatura financuje české mešity...

23.01.2016 18:00

Kopie dokumentu dokazuje nejen to, že mezi Saúdskou Arábií a Islámskou nadací v Brně byly finanční převody, ale také to, jak aktivně se na šíření a ovládání islámských center ve střední Evropě podílí ambasády Saúdské Arábie.

Lukáš Lhoťan: Jak islámská diktatura financuje české mešity...
Foto: Archiv Lukáše Lhoťana
Popisek: Lukáš Lhoťan

Předseda Islámské nadace v Brně a Ústředí muslimských obcí v ČR tvrdí, že jím řízené organizace nepřijímají a nepřijímaly dary ze Saúdské Arábie.

Níže uvedená kopie dokumentu z roku 1998 ale dokazuje nejen to, že mezi Saúdskou Arábií a Islámskou nadací v Brně byly finanční převody, ale také to, jak aktivně se na šíření a ovládání islámských center ve střední Evropě podílí ambasády Saúdské Arábie.

Dokument byl napsán jako „doklad“ pro doručitele financí od saúdskoarabské ambasády ve Vídni. Je od Nadace pro zřízení a provoz islámského centra v Brně (později přejmenováno na Islámskou nadaci v Brně) pro Velvyslanectví Saúdské Arábie ve Vídni (Rakousko).

V dokumentu se píše, že pověřenec Islámské nadace v Brně pan al Sadi převezme šek číslo: 612856 vydaný Národní komerční bankou v Mekce (Saúdská Arábie) 15. 6. 1998 ve výši 5331.91 dolarů (vzhledem ke kurzu koruny vůči dolaru z tohoto roku se jedná přibližně o částku 181 254 korun českých. Peníze měly přicházet prostřednictvím Světové muslimské ligy z Mekky.

Pod dokumentem jsou uvedeni jako odpovědní zástupci za Islámskou nadaci v Brně, Muneeb Hasan Alrawi a jeho švagr Jalal Atasi. Tento dokument je součástí korespondence Islámské nadace v Brně s velvyslanectvími Saúdské Arábie. Pominu-li skutečnost, že dokument dokazuje lhaní pana Alrawiho o sponzorství ze Saúdské Arábie, bylo by i zajímavé, kdyby odpovědné státní orgány prověřily, zda byla převáděná částka uvedena v účetnictví Islámské nadace v Brně.

Video k tématu

Fotokopie dokumentu


Ukázka z knihy Eurabia - mýtus nebo realita budoucnosti?

Autor: Lukáš Lhoťan

ISBN: 978-80-906030-3-5
Popis: 1× kniha, brožovaná, 104 stran, 10,5 × 14,8 cm, česky
Rozměry: 10,5 × 14,8 cm
Rok vydání: 2015 (1. vydání)

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…