Macek: Smetana nešel do vězení kvůli politickému protestu, ale za neuposlechnutí soudu

17.10.2012 15:19

Středeční glosy Miroslava Macka

Macek: Smetana nešel do vězení kvůli politickému protestu, ale za neuposlechnutí soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Moc se mi líbí dravě kapitalistický podnikavý duch komunisty Jaroslava Borky, žhavého kandidáta na hejtmana karlovarského kraje. Prohlásil totiž: „Je otázka, jestli bychom neměli podpořit fabriky, které byly zlikvidovány, jako například rukavičkárnu v Albertamech, nějakými granty, aby se rozjely.“
Předpokládám totiž, že když takovému projektu tolik věří, že se svými soudruhy investují své úspory a majetek do nějakého toho grantu, kterým tu fabriku rozjedou a naše peníze nechají na pokoji.

Media nám svorně líčí, kterak hrdinský odpůrce současné vlády Smetana dostal sto dnů natvrdo za pouhé přimalování tykadel na pár plakátů ODS. Což je blbost a nechutná manipulace. Dostal poměrně mírný trest za poškozování cizího majetku, ten výše popsaný dostal za zcela vědomé neuposlechnutí soudního rozsudku.

Pokud se někomu zdá, že šlo původně jen a jen o politický protest, přihlaste se: jistě Vám někdo na protest proti tomuto vašemu přesvědčení posprejuje auto či dům a vy to s pochopením akceptujete…

Čtenář glos M. Z. mi napsal:

Mám jednu poznámku k proběhlým volbám.

Noviny a TV jsou plné nadšeného hýkání levicových ksichtů nad “výrazným volebním vítězstvím”, přehazují se procenta s mandáty, ale nikde jsem nezachytil následující propočet, který ukazuje výsledky voleb poněkud v jiném světle:

V ČR je 7 491 806 registrovaných voličů, z nich volilo ČSSD 621 961 voličů, tj. POUHÝCH 8,28%, a KSČM 538 953 voličů, tj. POUHÝCH 7,18% . (čerpáno z webu volby.cz)

Jinými slovy: ČSSD NEVOLILO 91,72% VOLIČŮ, A KSČM NEVOLILO 92,82 % VOLIČŮ.

Rád bych tedy vzkázal všem oranžovým i rudým soudruhům: Soudruzi, chce to více pokory, váš mandát je velmi slabý. Devět lidí z deseti, tj. drtivá většina národa vás, NEVOLILA!

Čtenář glos T. K. mi napsal:

Hledá se příčina úspěchu KSČM v proběhlých volbách. Pro zajímavost jsem si prostudoval údaje u jednotlivých kandidátů v našem Středočeském kraji a zarazil mne fakt, že za KSČM kandidovalo více podnikatelů a živnostníků - (4 xpodnikatel a 1x manažer) než za ODS (1x podnikatel a 1x manažer), za kterou to byli vesměs státní úředníci. Také věkový průměr je zajímavý: za KSČM 54 let a za ODS 50 let, přičemž za ODS nejstarší kandidát je 63 a za KSČM 61 let.

Není na tom něco divného?

Už drahnou dobu dostávám téměř pravidelně maily, podepsané abcde, tedy anonymní. První dva či tři jsem otevřel, a když jsem zjistil, že jde o urážlivé osobní ataky, na které navíc nejde odpovědět, neb se odpovědi vrátily jako nedoručitelné, sklepávám je neotevřené do koše, tak jak se s anonymy nakonec má nakládat.

Přivedly mne však k zajímavé úvaze: co je to asi za člověka, který nelituje času a námahy, aby vyplodil pár zlých, žlučovitých vět a přitom nemá ani tu trošku odvahy, aby si za svými slovy stál?

Ale hlavně: není vlastně dobře, že si svoje osobní frustrace a komplexy může (na způsob sexuálních aberantů) takto internetově vybíjet? Nepůsobí na takové lidi tahle internetová možnost, když ne přímo terapeuticky, tak alespoň profylakticky?

Co si o tom myslíte?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…