Magdalena Vlková: Prodejem byla dovršena křivda, kterou na obyvatelích Písnice spáchal ČEZ

18.10.2017 15:32

Výzva písnických voličů pro vrcholné vládní politiky

Magdalena Vlková: Prodejem byla dovršena křivda, kterou na obyvatelích Písnice spáchal ČEZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeden z panelových domů písnického sídliště

Vážení zvěstovatelé budoucího blahobytu,

velmi nás oslovují vaše slova na nesčetných bilboardech, kde s rozzářenou tváří slibujete udělat vše pro naše důstojné stáří, dostupné bydlení, chcete obětavě pracovat pro mámy, táty, zkrátka pro celé rodiny, a to vše odvážně, zodpovědně a slušně.

Určitě tedy budete umět vysvětlit Písnickým, proč jste se jeden jako druhý takto vehementně nepostavili za jejich snahu udržet si domov pro sebe, své děti a své rodiče i za jejich snahu umožnit sobě a svým rodičům důstojný život ve stáří a proč jste nechali právě zvláště staré lidi celý rok mrznout nebo se pařit na slunci před vládou a před ČEZem při mnoha demonstracích, kterými se dožadovali zastání proti neetickému rozhodnutí polostátní firmy ČEZ,a.s., prodat jejich domovy developerské firmě.

Určitě budete umět zdůvodnit (ale prosím jen ne slovy ČEZu jako dosud), proč jste dopustili, aby dokončeným prodejem jejich domovů developerům byla dovršena křivda, kterou na obyvatelích Písnice spáchal ČEZ roku 2003, když je vyzval k založení bytových družstev a poslal jim závaznou nabídku k prodeji bytů, aby ji před podpisem smlouvy stáhl, a nájemníci se nyní musejí obávat, že také mohou skončit na ulici.

Určitě budete umět obhájit, a to nejen před Písnickými, proč teď většina písnických nájemníků v důchodovém věku nebo matek samoživitelek bude nucena vzhledem k avizovanému značnému zvýšení nájemného žádat stát o sociální dávky, které půjdou z kapes všech občanů naší republiky, a všichni tedy budou dotovat výdělky soukromé firmě.
Lidé na Písnici celý život pracovali, odváděli daně, umožňovali tak fungování našeho státu a byli i nyní schopni a ochotni učinit vše pro to, aby si mohli své bydlení koupit a nikterak stát nezatěžovat. K tomu potřebovali pouze spravedlivý přístup ČEZu, takový, jaký uplatňoval při prodeji ostatních více jak 7 000 bytů vložených do této firmy při privatizaci.

Určitě budete umět objasnit, proč jste ignorovali stovky dopisů, jež jsme vám více jak rok psali po nocích místo zaslouženého odpočinku a v nichž jsme vás upozorňovali na naši zoufalou situaci i psychické strádání, kterému jsme vystavováni. Určitě budete umět vysvětlit, proč jste oslyšeli stovky žádostí o jednání u kulatého stolu s cílem dojít k řešení schůdnému pro všechny nebo proč jste na tato jednání přistoupili, až když nehrozilo nebezpečí, že byste měli jakoukoli možnost zasáhnout.
A určitě budete schopni poradit písnickým obyvatelům, o jejichž blaho se tak obětavě chcete starat, jak nyní mají bránit své domovy, když na soudy nemají ani peníze, a někteří už ani sílu.

Vážení politici, komu z vás se tohle povede, má jen na Písnici jistých kolem 3000 hlasů, další tisíce získá od našich příbuzných, přátel a sympatizantů z celé republiky. Co vy na to?

Kdo z vás tedy bude mít odvahu před Písnické předstoupit a dokázat tak občanům tohoto krásného státu, že ve vašem případě nejde jen o předvolební sliby? Zatím jediný z vrcholných politiků, jenž se odvážil osobně navštívit Písnici, byl pan ministr Zaorálek. Přidá se někdo?

Za obyvatele sídliště Písnice

Magdalena Vlková
Mezi Domy 368/4
Praha 4 - Písnice (ovšem nevím, jak dlouho)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …